Timok ugrožava Negotin i Knjaževac

ZAJEČAR, 22. februara 2010. (Beta) - Vrh poplavnog talasa reke Timok pogodio je u ponedeljek okolna sela u opštini Negotin, a zbog naglog otapanja snega zamutili su se izvori vode za piće u Knjaževcu, javio je Radio Zaječar.

Kako se navodi, Institut za javno zdravlje u Zaječaru je nakon analize utvrdio fizičko-hemijsku neipravnost vode, a lokalno javno komunalno preduzeće je preporučilo meštanima da vodu sa gradskog vodovoda ne koriste za piće.

Timok se, prema podacima sa terena, u opštini Negotin izlio i poplavio više stotina hektara oranica, a voda je ugrozila puteve koji povezuju četri sela.

Nakon poplava u nedelju u kojima je oko 500 kuća poplavljeno i evakuisano više od 200 ljudi, situacija u Zaječaru se smiruje. Gradonačelnik Boško Ničić je rekao da su meštanima tri ugrožena naselja sada najpotrebniji hrana i pijaća voda, koja se doprema čamcima.

Načelnik Policijske uprave u Zaječaru Ivica Ivanović izjavio je da policija i vojska pomažu građanima, kao i da štite imovinu koja je napuštena.

Pogledajte još