PREPORUKA ZA DANAS: Dejan Marinković - koncert, film, serija, knjiga, restoran

Od 1984. do 1992. živeo je u Poljskoj gde su neke od njegovih pesama bile hitovi. Tokom poslednjih 25 godina živeo je u Mineapolisu, gde je snimio više pesama u Prinsovom studiu Pejzli park sa poznatom svetskom grupom "TOTO". Dejanove pesme "I Wish That You Were Here" i ,"Gdy zapada noc" bile su broj jedan u najpopularnijem evropskom muzičkom časopisu "Bravo" 37 nedelja. U martu 2015. Dejanova pesma "I Wish That You Were Here" proglašena je za najbolju pop kompoziciju na takmičenju "Nagrade muzičke akademije u Los Anđelesu". Ova pesma je izabrana i proglašena za najbolju među hiljadama kompozicija iz celog sveta.

Prošle godine, Dejan Marinković proglašen je za najboljeg umetnika nedelje od strane popularnog francuskog radija CETA. Dejan je napisao i objavio sledeće knjige: "Srbin u Americi", "Mistična močvara" i "Dorćolci 80-ih". Roman "Srbin u Americi" bio je najprodavaniji u Srbiji i srpskoj dijaspori. Ovaj naš umetnik čiji je dugogodišnji rad priznat u svetu danas daje svojih pet preporuka za vas.

Foto: Promo

KONCERT

Smatram da je poslednja decenija vrhunske muzike, decenija 80-ih godina 20. veka. Od kraja 80-ih ne dopadaju mi se trendovi koji su aktuelni u svetu. Muzička grupa svih vremena za mene je "Queen", a poslednji put sam tu grupu doživeo prošlog juna u Minesoti. Iako Fredi Merkjuri odavno nije među živima, preostala dva člana iz originalne postave, Brajan Mej (gitarista) i Rodžer Tejlor (bubnjar) su svirali sa istom energijom kao pre 40 godina. Pritom, obojica imaju 70 godina. Adam Lambert, novi pevač ove grupe vrhunski je otpevao sve pesme. Međutim, i danas tvrdim da je jedini pevač koji bi bio dobra zamena za Fredi Merkjurija bio Džordž Majkl. Nažalost, i Džordž je preminuo. Preporučujem da posetite koncert Stinga 17. septembra u Kombank areni. Sting je snimio mnogo prelepih pesama, a omiljene pesme su mi "Fragile", "Shape of My Heart", "Englishman in New York".

www.kombankarena.rs

Foto: Promo

FILM

U poslednjih petnaestak godina filmovi su postali mnogo lošiji nego ranije. Najprijatnije iznenađenje od početka 21. veka je film Kristofera Nolana "Interstellar" iz 2014. godine, sa Mejtu Mekkonahijem u glavnoj ulozi. Iako ne volim naučnu fantastiku, ovaj film se poklopio sa mojom vizijom vanzemaljskog života, prelaska u druge dimenzije i putovanje kroz vasionu.

www.imdb.com

Foto: Promo

SERIJA

U poslednjih pet godina se, po mom mišljenju, pojavilo nekoliko vrhunskih serija, a omiljena mi je "Breaking Bad" o čoveku koji je pošteno radio kao učitelj i jedva sastavljao kraj s krajem. Zbog finansijskih problema, porodica je počela da mu se raspada, a onda, u svom tom očaju, upoznao je narko dilere koji su prepoznali njegov talenat za hemiju i nagovorili ga da počne da proizvodi sintentičku drogu, od koje je zaradio toliko novca, da nije znao šta će sa njim, što je uticalo na to da od dobrog porodičnog čoveka postane beskrupulozan kriminalac.

www.netflix.com

Foto: Promo

KNJIGA

Ne samo da volim da čitam knjige, već ih i sam pišem. U moru dobrih knjiga, izdvojio sam knjigu "Derviš i smrt". To je klasik, koji mi se u početku nije dopao, jer je roman delovao kao da autor samo pretače svoja razmišljanja o životu na papir. Međutim, kako sam ulazio dublje u knjigu, sve više sam sticao utisak kao da sam je ja pisao, jer se autorova životna filozofija u velikoj meri poklapa sa mojom.

www.delfi.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RESTORAN

Nisam od onih što boluju od toga budu viđeni na "fensi" mestima. Najbitnije mi da se lepo osećam. Restoran "Ozon", koji se nalazi pored banjičkog bazena, smatram svojom drugom kućom. Vlasnici restorana su moji lični prijatelji. Pored dobre lokacije u samom parku, i vrhunske hrane, tvrdim da je u "Ozonu" uvek garantovan odličan provod sa prijateljima koje volimo. Takođe, tamo ne postoji jelo koje nije ukusno.

restoranozon.rs

Autor: Nina Dotlić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još