Najveća svetska firma za iznajmljivanje bicikala "ofo" stigla u Austriju

"Ofo" predstavlja dopunu postojećemsistemu iznajmljivanja bicikala koji modernim i jednostavnim korišćenjem želi da privuče nove ciljne grupe. Usluga funkcioniše uz pomoć aplikacije i pametnog ključa i bez postojanja odgovarajućih stanica. Tako biciklisti mogu brzo i bez muke da pronađu, iznajme i ostave bicikle na zakonom dozvoljenim mestima.

Foto: Stephan Doleschal

Za početak će u Beču, u dogovoru sa Gradom,u 2. bečkoj opštini trajati jednomesečna test-faza sa 200 žutih "ofo"-bicikala. Tokom ovog probnog perioda Bečlije će bicikle moći da koriste besplatno. Kao i u svim drugim gradovima i u Beču će postojati "ofo"-služba koja će brinuti o dvotočkašima i raspoređivati ih na mesta gde postoji najveća potražnja.

Foto: Stephan Doleschal

Da bi se bicikl iznajmio potrebno je instalirati besplatnu aplikaciju, nakon čega se putem GPS-navigacije pokažu najbliža mestagde se bicikli mogu iznajmiti. Bicikl se otključava putem QR-koda. Po završetku vožnje bicikl se može ostaviti na bilo koje dozvoljeno mesto za bicikle, bez odgovarajuće stanice. Korisnici koji bicikle ostavljaju na preporučenim mestima dobijaju bonuse.

Po završetku test-faze korišćenje "ofo"-bicikala koštaće 50 centi za 30 minuta a plaćanje će se vršiti pomoću kreditnih kartica VISA ili Mastercard.

www.ofo.com

Pogledajte još