SAVETI PROFESIONALACA: Podmladite lice nakon tridesete godine

Poznata šminkerka i kreatorka kozmetičke linije Bobi Braun ima nekoliko saveta uz pomoć kojih možete zaustaviti vreme i svom licu podariti mlađi izgled, te naučiti kako da dekorativnu kozmetiku upotrebite u svoju korist.

Znate li koji je vaš tip kože?

Korišćenje pogrešnih preparativnih kozmetičkih proizvoda može negativno da se odrazi na lepotu vašeg lica. Na primer, ako imate suvu kožu i ne koristite hidratantnu kremu, bće uočljiva područja koja će "popiti" svu vlagu iz podloge ili tečnog pudera. Tako vaša podloga neće biti ujednačena, vidjeće se crvenilo lica ili pak pegice i diskoloracije koje nastaju s godinama. Ako imate masnu kožu lica, koristite gel za čišćenje lica i hidratantnu kremu bez ulja u formuli. S druge strane, ako imate suvu kožu, koristite kremasto sredstvo za čišćenje i "jaču" hidratantnu kremu. Koristite prave proizvode "ispod" šminke i ona će dulje trajati.

Zaobiđite crveni ruž

Bobi Braun je provela više od 30 godina u make-up industriji i zna što je ženama potrebno da bi izgledale bolje i mlađe. Ona ohrabruje žene koje više nisu u 30-ima da zaborave na crveni ruž, i preporučuje sveže nijanse smeđe boje.

"Obrišite" podočnjake i pomladite se

Bobi savetuje svakodnevno korišćenje korektora, koji može transformisati izgled u tren oka. Prosvetlujući kožu oko očiju, korektor ostavlja svež i odmoran izgled i uspješno sakriva tamne podočnjake. Ako ni korektor nije dovoljan za prekrivanje izdajica vašeg umora, na njega nanesite tanki sloj bež senke koja ne bi trebalo da bude previše sjajna.

Pametno se hranite

Ono što unesete u telo putem hrane odraziće se u izgledu vaše kože. S obzirom na to da konzumacija svežeg voća i povrća bogatog vitaminom C smanjuje pojavu bora, ove namirnice bi trebalo da se nadju na vašem jelovniku svakog dana, zajedno s barem osam čaša vode.

Noćna krema je obavezna

Nakon završene tridesete godine, trebalo bi da negujete kožu svog lica i noćnom kremom. Istraživanja su pokazala da se sposobnost kože za apsorpcijom aktivnih sastojaka kreme pojačava noću. Dok spavamo, koža pojačano gubi vlagu i upravo je važno u to vreme nadoknaditi izgubljenu hidrataciju. Aktivni sastojci krema se upijaju, neguju kožu lica, i popravljaju oštećenja prouzrokovana slobodnim radikalima, šminkom, nečistim vazduhom ili sunčevim zracima.

Izvor: Ordinacija.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još