Nova vlada još više da ulaže u poljoprivredu

NOVI SAD, 12. maja 2007. (Beta) - Ministar koordinator u Vladi Srbije, Predrag Bubalo, izjavio je u subotu da bi nova vlada trebalo da još više ulaže u poljoprivredu Srbije.

"Od 2004. godine vlada je napravila veliki zaokret kada je u pitanju poljoprivreda i agrarni budžet je uvećala dva do tri puta. Nova vlada bi trebalo da insistira na tome da taj budžet bude još veći", rekao je Bubalo na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije, Danilo Golubović, rekao je da će obaveze nove republičke vlade biti završetak zakonodavnih poslova, pre svega završetak izrade Zakona o bezbednosti hrane.

"Taj zakon, kao i zakoni o zaštiti životinja i zaštiti stočne hrane,  veoma su važni zbog usklađivanja naših propisa sa zakonodavstvom Evropske unije", rekao je Golubović.

Ministar poljoprivrede Slovenije, Iztok Jarc, izrazio je zadovoljstvo zbog uspešnog nastupa svoje zemlje na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, ocenjujući da je dobra regionalna saradnja značajna zbog prenošenja međusobnih iskustava.

Slovenački ministar poljoprivrede je, zajedno s ministrima i državnim sekretarima poljoprivrede iz Makedonije, Crne Gore, Slovačke, Bugarske i Srbije učestvovao na međunarodnoj konferenciji o bioenergiji u poljoprivredi, koja je održana u Novom Sadu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.