Top 5 vežbi za zategnutu zadnjicu

Pristupačne su i zdrave, a dokazano je da utiču na kreiranje lepo oblikovane zadnjice. Interval između treninga ne treba da bude kraći od 2 dana:

  • Zadnje opružanje kuka jedna je od najboljih vežbi za zadnjicu. Oslonite se na ruke i podižite svaku nogu 8-10 puta. Da biste se oslobodili celulita na butinama, možete da uradite dodatne oscilacije u stranu. Važno je samo da ne mašete nogama prebrzo.
  • Verovali ili ne mišiće zadnjice možete zategniti i bez ustajanja iz kreveta. Lezite na leđa, povucite jednu nogu u ovom položaju, napregnite mišiće, podignite karlicu. Isto ponovite s drugom nogom. Ova vežba zateže i zadnji deo butine. Za optimalne rezultate potrebno je da uradite pet setova po 15 puta.
  • Važna vežba za dobru zadnjicu su čučnjevi. Pravilno se rade ovako: oslonite se o pod stopalima u širini ramena i sedite kao na nevidljivoj stolici. Da sačuvate svoj položaj dok obavljate vežbu pomoći će vam glava, jer onda telo neće odstupati napred. Ponovite dva seta od 20 puta.
  • Iskorak: Uzmite u svaku ruku teg i držite ruke uz telo, sa ravnim leđima. Iskoraknite napred u stojećem položaju, dok koleno druge noge treba da dodiruje pod.
  • Sedite sa nogama ispruženim ispred sebe, držeći leđa ravna i ne oslanjajući se na ruke. U takvoj pozi "hodajte" na zadnjici pet koraka napred, a zatim nazad. Ponovite vežbu pet puta.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.