Opozicija neće glasati za zakon o skupštini

BEOGRAD, 23. februara 2010. (Beta) - Opozicione stranke najavile su u utorak da neće glasati za Predlog zakona o Narodnoj skupštini navodeći da se njime ne poboljšava rad parlamenta.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je tokom načelne rasprave o tom zakonu da se LDP zalaže za ukidanje blanko ostavki, jer je Srbija "jedina zemlja na svetu u kojoj su poslanici taoci svojih političkih stranaka".

Jovanović je istakao da LDP ne može da glasa za Predlog zakona o Narodnoj skupštini, jer je, kako je naveo, antievropski i antidemokratski. "Tim zakonom se ne regulišu odnosi Skupštine sa Vladom i predsednikom države", rekao je Jovanović i ocenio da su potrebne "suštinske promene" u radu Skupštine Srbije.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da ta stranka neće podržati Predlog zakona o Narodnoj Skupštini, jer se njime, kako je naveo, neće ništa promeniti. Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić ocenio je da je predloženi zakon nastavak srpskog parlamentarizma u "jednom lošem vidu", kao i da bi mogao da znači "ustanovaljavanje partijskog parlamentarizma".

Pogledajte još