Digital 2017 - Dmitrij Mamzeliev: Možemo očekivati još veći uticaj IoT trenda koji je omogućio konstantnu povezanost

Ovogodišnji - #Digital2017 - trajaće 2 dana - 07. i 08. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Ovogodišnju konferenciju otvoriće prvog dana - Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije i  Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana - Branko Ružić, ministar uprave i lokalne samouprave u Vlade Republike Srbije i Alona Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Beogradu

Tokom dva dana u okviru devet panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, budućnosti filma i bioskopa u digitalnom dobu, revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni i njenoj budućnosti, kao i o kriznom komuniciranju, Uberu, gorućim temama IT scene i drugo.

Prvog dana konferencije, prezentaciju pod nazivom "Budućnost digitalnog plaćanja", prezentovaće Dmitrij Mamzeliev, direktor, Core Products CIS & SEE, sa kojim smo razgovarali u susret konferenciji:

Na konferenciji "Digital 2017" govorićete o najaktuelnijim trendovima u digitalnom plaćanju i tehnologiji koja će biti fokus u budućnosti. Šta je vizija kompanije Visa u budućnosti digitalnog plaćanja?

- Način na koji potrošači danas koriste tehonologiju, komuniciraju sa bankama, trgovcima i jedni sa drugima se konstantno menja. Naša vizija budućnosti plaćanja temelji se na uverenju da su pratnerstvo i saradnja osnova razvoja industrije. A Visa je, jednom rečju, svuda gde potrošači žele da budu.

Da li su i koliko onlajn transakcije bezbedne? Šta je vaša strategija bezbednosti?

- Dok se industrija plaćanja "seli" iz fizičkog u digitalni svet Visa svojim klijentima omogućava da potrošačima ponude sigurno, jednostavno i neometano iskustvo kupovine bez obzira gde se nalaze i koje uređaje koriste. Rizik ne može biti eliminisan u potpunosti, ali ga možemo kontrolisati i upravljati njime. Sigurnost transakcija i zaštita podataka korisnika kartica je prioritet kompanije Visa – bez obzira o kom obliku elektronskog plaćanja je reč.

Šta će biti fokus kompanije Visa u narednim godinama - u oblasti digitanog plaćanja? Koje su teme najaktuelnije globalno?

- Od tableta do telefona, pametnih uređaja i prenosive tehnologije – Visa Digital Solutions podržavaju nove platne tehnologije koje potrošačima omogućavaju da plaćanja izvrše unosom pin-a, beskontaktno, skeniranjem QR koda, ili samo jednim klikom. Među najaktuelnijim temama su mobilna plaćanja, NFC, QR kodovi, online trgovina. I naravno, možemo očekivati još veći uticaj IoT (Internet of Things) trenda koji je omogućio konstantnu povezanost dok je umreženost postala novi način života.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digital2017.rs, a kotizacije kupiti i putem www.gigstix.com

Pogledajte još