Digital 2017 - Jacky Zhao: Verujemo da je sledeći korak u evoluciji mobilnih uređaja nastanak inteligentnih telefona

Ovogodišnji - #Digital2017 - trajaće 2 dana - 07. i 08. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Ovogodišnju konferenciju otvoriće prvog dana - Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije i  Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana - Branko Ružić, ministar uprave i lokalne samouprave u Vlade Republike Srbije i Alona Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Beogradu

Tokom dva dana u okviru devet panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, budućnosti filma i bioskopa u digitalnom dobu, revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni i njenoj budućnosti, kao i o kriznom komuniciranju, Uberu, gorućim temama IT scene i drugo.

Prvog dana konferencije, u panelu "CEO panel telekom lider regiona", učestvovaće i Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei Device za Srbiju, sa kojim smo razgovarali pre konferencije:

Šta je trenutno u fokusu poslovanja kompanije Huawei?

- Huawei je prvenstveno fokusiran na unapređenje tehnologije u cilju zadovoljenja rastućih potreba korisnika. U skladu sa tim, naša misija je da unapredimo korisničko iskustvo kroz značajna ulaganja u inovacije i partnerstva sa velikim imenima u različitim oblastima. Na taj način potrošačima isporučujemo nove proizvode koji poboljšavaju, unapređuju život i čine obavljanje svakodnevnih aktivnosti lakšim i jednostavnijim.

Na koji način društvene mreže danas oblikuju mobilnu tehnologiju i potrebe kupaca?

- Društvene mreže u velikoj meri uticale su na sve veću upotrebu mobilnih telefona u svakodnevnom životu korisnika. Mobilna tehnologija postala je deo životnog stila, društvene mreže podrazumevane platforme komunikacije savremenog korisnika koji prati trendove, a osnovno sredstvo komunikacije postala je fotografija. Kompanija Huawei prepoznala je to i kao jedan od vodećih igrača na tržištu pametnih uređaja sklopila saradnju sa liderom u oblasti proizvodnje kamera - kompanijom Leica, koja je rezultirala vrhunskom dvostrukom zadnjom kamerom vodećih modela Huawei mobilnih telefona. Kroz rastuću popularnost Instagrama i selfie fotografije, kako bismo odgovorili na potrebe korisnika, sa P10 modelom i prednja kamera postala je Leica na šta smo posebno ponosni. Sve bitnije su i boje, pa smo tako saradnjom sa Pantone Color Institute, najpoznatijom kompanijom u svetu boja, uspešno osvežili paletu boja u kojoj korisnici mogu da kupe Huawei P10 telefone. Od sada tu su boje Dazzling Blue i Greenery, posebno kreirane kao odraz karaktera savremenih korisnika. Ne smemo zaboraviti ni dužinu trajanja baterije kao i opciju brzog punjenja, koje savremenim korisnicima omogućavaju da budu dostupni uvek i svuda.

U kom smeru će se razvijati mobilna tehnologija u narednih pet godina?

- Danas svi koristimo pametne telefone koji su postali naša produžena ruka, alat koji koristimo za obavljanje svakodnevnih poslovnih obaveza ili za igru i zabavu. Radimo na tome i verujemo da je sledeći korak u evoluciji mobilnih uređaja nastanak inteligentnih telefona, koji neće biti samo alat već svojevrsna verzija ličnog sekretara, odnosno ličnog asistenta.

Koji su planovi vaše kompanije u narednim godinama?

- Sigurno je da ni u narednim godinama nećemo odstupati od misije kojom se vodimo kroz dugogodišnje poslovanje naše kompanije, da vrhunsku tehnologiju učinimo dostupnom korisnicima širom sveta. Nastavićemo da ulažemo u inovacije, pratimo trendove i budemo jedinstveni, orginalni i prepoznatljivi. Posebnu pažnju posvetićemo usvajanju najsavremenijih tehnologija, kao što su veštačka inteligencija, AR i 5G. Plan je da naša osnovna konkurentnost bude to što smo tehnološki brend koji vole potrošači širom sveta.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digital2017.rs, a kotizacije kupiti i putem www.gigstix.com

Pogledajte još