POPULARNOST IM NIKADA NE PROLAZI: Pet kraljevskih imena koja uvek možete dati svojim ćerkama!

To dokazuje činjenica da su ta imena data nekim od najvećih kraljica u istoriji, iako ne pripadaju jednom razdoblju. Ispostavlja se da su bezvremenska.

Ovih pet ženskih istorjiskih kraljevskih imena koja roditelji i dan danas često daju svojim novorođenim devojčicama.

5 POPULARNIH KRALJEVSKIH IMENA ZA DEVOJČICE:

1. Sofija

Ovo je jedno od najpopularnijih imena za devojčice, a njegovo značenje proizlazi iz grčke reči za mudrost. Sofija je jednako popularno ime kroz istoriju, pa su mnoge princeze i kraljice delile ovo prekrasno ime.

2. Izabela

Lepo ime hebrejskog porekla koje znači "posvećena Bogu" nosile su mnoge vladarke na francuskom, italijanskom, portugalskom i engleskom dvoru. Takođe, ovo ime je poslužilo i kao inspiracija za književne likove mnogih slavnih autora poput Šekspira, Emili Bronte i Džejn Ostin.

3. Elizabeta

Zasigurno najpopularnije kraljevsko ime za devojčice je Elizabeta. To je ujedno i poznatija varijacija imena Izabela s kojim deli značenje i pridev elegantna.

4. Katarina

Ovo ime veže se uz jednu od prvih hršćanskih svetica – Katarinu od Aleksandrije. Značenje ovog imena veže se uz pojmove nevina, neokaljana. Većina svetskih jezika ima svoju varijaciju ovog imena, a kroz istoriju su ga proslavile Katarina Aragonska i Katarina Velika.

5. Viktorija

Ovo ime nosi snažno značenje. Naime, Viktorija je latinska reč za pobedu te je u rimskoj mitologiji ona upravo bila boginja pobede i osvajanja. Kroz čitavu istoriju engleska kraljica Viktorija bila je daleko najpoznatija po ovom imenu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pogledajte još