Krali preko interneta

BEOGRAD, 24. februar 2010. (FoNet) - Policija je uhapsila dvojicu Kragujevčana zbog neovlašćenog organizovanja igara na sreću putem Interneta i sticanja protivpravne koristi u iznosu od oko 550.000 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Uhapšeni su Đorđe Đokić (35) i Dušan Jagličić (35), obojica iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela neovlašćeno organizovanje igara na sreću i pranje novca.

U saopštenju se navodi da je to prvi otkriven slučaj u Srbiji neovlašćenog organizovanja igara na sreću putem Interneta.

Osumnjičeni Đokić i Jagličić pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 55 miliona dinara (odnosno 550.000 evra), piše u saopštenju.

Oni su, navodi se u saopštenju, tako pribavljeni novac oročili u više banaka, iako su znali da potiče iz krivičnog dela.

U toj policijskoj akciji otkriveno je i privremeno blokirano oko 60.000 evra na bankarskim računima, 11 računara koji su služili kao sredstvo za izvršenje krivičnog dela, dva putnička motorna vozila i dokumentacija koja se odnosi na uplate deviznog novca iz inostranstva.

U akciji otkrivanja i hapšenja učestvovale su Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijska uprava u Kragujevcu i Više javno tužilaštvo u Beogradu - Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još