U PRODAJI JE NOVI BROJ! "Bakini saveti": Detaljna uputstva za sve što je jednom domaćinstvu potrebno

Ovaj magazin nas vraća u vremena kada su naše majke i bake isecale tekstove sa savetima za vođenje domaćinstva iz "Burde" i "Praktične žene". Danas, u vreme interneta to izgleda romantično i pomalo naivno, ali "Bakini saveti" su naišli na odličan prijem kod ženske čitalačke publike.

- Magazin je namenjen modernim ženama koje neguju tradiciju i u svojim domovima se trude da očuvaju prave vrednosti - novodi uredništvo časopisa i dodaje da slogan novina "Baka ima rešenje za svaki problem i odgovor na svako pitanje", ma koliko zvučao pretenciozan, u potpunosti je opravdan.

"Bakini saveti" donose detaljna uputstva za sve što je jednom domaćinstvu potrebno. Počevši od prirodnih preparata za čišćenje, domaćeg deterdženta za pranje posuđa, izbeljivača za veš, sredstva za poliranje nameštaja, preko saveta za prirodnu negu tela, recepata za kreme za lice, preparate za kosu, jednostavno - lepota iz nekih starijih, a mnogi bi rekli srećnijih vremena.

- Svi oni koju budu pravili preparate po upustvima iz "Bakinih saveta", uvek će tačno znati od čega su napravljeni, s obzirom na to da se za njihovu pripremu koriste isključivo prirodni sastojci, koji se lako i jeftino mogu pronaći u prodavnicama. Nema štetnih, niti genetski modifikovanih sastojaka koji se na deklaracijama proizvodima kriju iza nepoznatih skraćenica napisanih što sitnijim slovima - navode iz uredništva i dodaju:

- Po tom istom principu uređen je i kulinarski deo u "Bakinim savetima". Donosimo oprobane recepte koji nisu bauk domaćici koja tek ulazi u svet kulinarstva, a opet su dovoljno atraktivni za ženu koja je velemajstor za štednjakom. Jednostavno, "recept" za izradu "Bakinih saveta" je da svi saveti, iz svih oblasti budu provereni i plod iskustava stečenih kroz život. Znate, ne možete tek tako nekome savetovati kako da izleči neku bolest, jer i najmanja greška može imati dalekosežne posledice. Zbog ovakvog odnosa smo i uspeli da dođemo do čitalačke publike koja vrlo aktivno učestvuje u kreiranju časopisa slanjem svojih "bakinih saveta", koje objavljujemo u posebnoj rubrici. Za najzanimljivija pisma, sledi i novčana nagrada.

"Bakini saveti" izlaze dvomesečno, na ćirilici, a za cenu od 50 dinara, dobijate više od tri stotine saveta na 36 strana prepunih veselih ilustracija.

Pogledajte još