MOJA PUTOVANJA IZ SNOVA: Drina Pešić - Skijatos i Majorka

Danas za vas govori o svom putovanju iz snova, o destinacijama koje su je očarale, autentičnom grčkom ostrvu belih kuća i crvenih krovova i jednom španskom, specijalitetima koje nose ove dve zemlje, bojama mora ali i o svojoj destinaciji koja se nalazi na listi želja.

Kada govorim o ovoj temi, morala bih navesti dve destinacije koje su ostavile najjači utisak na mene, a to su Skijatos i Palma de Majorka. Skijatos je divno ostrvo sa božanstvenim plažama, belim kućama sa crvenim krovovima, lukom i Marinom u kojoj su bile usidrene jahte svetskog džet-seta. Imali smo osećaj da se nalazimo u visokobudžetnom filmu. Divno šetalište sa tavernama i kafićima činilo je da osetimo pravi grčki duh i ambijent, u kojem smo uživali.

Preko dana na plažama kao sa slika sa prozirnom morskom vodom i belim kamenčićima, a uveče bismo uživali u živom gradu i raznim dešavanjima. Dve najdraže plaže su mi Kokonare i Banana. Skijatos, svakako, preporučujem mladima, kao i porodičnim ljudima. Zaista je i za jedne i za druge, odmorićete se i opustiti, a možete i da se provedete!

Drugo putovanje iz snova je suprugovo i moje svadbeno putovanje u Palma de Majorku. Bili smo u Palmanovoj. Meni je, inače, san bio da idem u Španiju jer sam kao mala, a i kasnije kroz celu svoju igračku karijeru igrala španske igre. Bili smo blizu Magalufa, u engleskom delu. U ovom mestu ima dosta plaža, kafića, diskoteka, baš kao i na Skijatosu, pa tako možete da se opustite ali i provedete u isti mah. Tada smo suprug i ja bili sami, ali kada sam doživela Majorku rekla sam mu da se ovde sa decom moramo vratiti.

Na Skijatosu smo jeli grčke specijalitete, meni omiljenu musaku a na Majorci morske plodove i, naravno, paelju koja se pravi sa pirinčem, meni omiljenom žitaricom.

Što se pića tiče, kako ja ne pijem, nisam na Skijatosu ništa probala, dok je moj suprug probao uzo kojim nije bio oduševljen. Na Majorci sam čak probala vino i koktele koje jedino mogu da popijem kada sam na moru.

Na moru uglavnom dane provodimo na plaži, naročito sada sa ćerkicom zajedno uživamo, ali isto tako volimo i da prošetamo i obiđemo sve što je blizu tog mesta u kojem smo. Ove godine smo bili u Dionisijus koji se nalazi na super mestu, blizu Soluna je, koji smo takođe posetili. Uz Dionisijus nalaze se i Nea Mudanja, kao i Afitos, presltaki gradići u koje smo odlazili svake večeri...

Ja uglavnom preporučujem da, ukoliko ste u mogućnosti, idete svojim prevozom i u sopstvenoj organizaciji. Na obe navedene destinacije smo išli preko agencije koja danas više ne postoji.

Što se tiče destinacije iz snova koju želim da posetim, to je Tajland. Svi koji su bili kažu da su i Skijatos i Majorka smešni u odnosu na ovo azijsko ostrva, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da posetimo i taj čuveni Tajland!

Autor: Nina Dotlić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još