A SAD ADIO: Vest o smrti Ljubiše Samardžića potresla ceo region!

Vest o smrti Ljubiše Samardžića potresla je ceo region, jer je glumac i reditelj, čija je karijera trajala duže od pet decenija, ostavio neizbrisiv trag u svima koji su odrastali i živeli u bivšoj Jugoslaviji. Među prvima se od glumca oprostio dramaturg Siniša Kovačević.

Jedan od najvećih životnih udaraca Samardžić je doživeo kada je njegov sin Dragan izgubio bitku sa leukemijom u 34. godini.

Dirljivu poruku na Instagramu ostavila je glumica Tijana Kondić, kojoj je Samardžić dao prvu ulogu na filmu.
- Prva i glavna uloga pod rediteljskom palicom Ljubiše Samardžića. Neobjašnjivi splet okolnosti koji je doveo da mene izabereš među 500 različitih devojčica. Koliko je samo smeha bilo u prostorijama producentske kuće. Otkrio si u meni žar za glumom i ono što je tebe oduvek vodilo kako u životu tako i u umetnosti - emociju. Sećam se kako si uvek govorio da je istina ono što tražimo od glumca. Svi naši razgovori su bili veoma poučni za mene. Pokazao si mi čitav jedan svet iz kojeg ni dan danas ne pokušavam da izađem. Hvala ti za sve što si me naučio i darovitost na koju si mi skrenuo pažnju. Ostaću tvoja sedma Zlatna arena. Zbogom, dragi prijatelju - napisala je Tijana.

Na ukazanom poverenju zahvalila se i Iva Štrljić.
- Cesto se setim jednog trenutka neizmerne srece, pre mnogo godina, kada mi je zazvonio telefon i kada su mi javili da sam dobila ulogu u filmu "Bledi Mesec" Ljubise Samardzica. Sa nekom posebnom radoscu i toplinom pamtim to snimanje. Ogromno hvala za podrsku i ukazano postovanje dragi Ljubisa - napisala je ona pored slike na Instagramu.

A post shared by Iva Strljic (@iva_strljic) on

- Miris kise na Balkanu(mama Estera). Ljubisa Samardzic. ADIO,ADIO KERIDA..... - napisala je Ljljana Blagoević.

"Glumac naše mladosti", "jedan od najvećih glumaca na svetu", samo su neki od komentara u medijima bivše Jugoslavije, povodom smrti Ljubiše Samardžića.
- Talentovan je neko ko tek počinje karijeru, a Ljubiša je bio jedan od deset najboljih glumaca na svetu - glasi jedan od komentara na sajtu Indexa, koji je glumca nazvao "legendom jugoslovenske i srpske kinematografije".
- Kakvo je stanje u svetu, možda i ne treba da te žalimo, možda čak i da te zavidimo. Starijim generacijama ostaje da te gledaju, neki da te se podsete, a malobrojni klinci tek da te otkriju. Slava ti, veliki čoveče - komentar je na "Večernjem listu", gde su čitaoci podsetili i da je Ljubiša uvek bio rado viđen gost u Hrvatskoj.

I crnogorski mediji izvestili su o odlasku slavnog srpskog glumca.

- Otišla je još jedna legenda,i glumačka veličina. Vječna ti slava. A današnja deca će biti uskraćena za jedan deo opšte kulture kada je u pitanju Ljubiša, i još mnoge glumačke legende.

Bosanski glumac i voditelj Dragan Marinković Maca napisao je da je bila "čast igrati sa Ljubišom".

Izvor. mondo.rs
Foto: youtube printscreen

Pogledajte još