Ridli Skot - Trkač po oštrici

Vrlo zanimljiva tribina u Domu omladine, u subotu 27. februara u 19, gde će reditelj "Zone mrtvih" Milan Todorović predstaviti svoje shvatanje jednog velikog reditelja - Ridlija Skota! 

Ridli Skot se tokom svoje dugotrajne karijere pune uspona i padova predstavio kao filmski stvaralac od esencijalnog značaja za oblikovanje savremene kinematografije na svetskom planu. Upečatljivi vizionarski pečat ovog čuvenog reditelja stoji iza kultnih filmova kao što su "Osmi putnik", "Blade Runner", "Crna kiša", "Telma i Luiz", "Gladijator"... Iako je za neke suviše komercijalan, a za neke suviše intelektualan, neosporno je da on nikada nije pogrešio praveći inteligentne popularne filmove za publiku sa zrelim senzibilitetom.

Priča o nastanku filmova iz opusa najuspešnijeg britanskog reditelja svih vremena podjednako je zanimljiva kao i sama ostvarenja. Centralni deo prvog predavanja o Ridliju Skotu biće nastanak najznačajnijeg naučnofantastičnog filma svih vremena – "Blade Runnera".

Inače, Milan Todorović (28) je diplomirao filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2006. godine. Radio je na više kratkih filmova kao reditelj i producent. Od 2005. godine je na čelu producentske kuće Talking Wolf Productions. Producirao je i zajedno sa Milanom Konjevićem režirao dugometražni horor film “Zona mrtvih”. Dobitnik nagrade “Lučonoša” za najboljeg producenta godine, koju dodeljuje Katedra za FTV produkciju Fakulteta dramskih umetnosti.

Pogledajte još