Najviše pitanja o reformi penzija

BEOGRAD, 25. februara 2010. (Beta) - Poslanici Nove Srbije (NS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) zatražili su u četvrtak u Skupštini Srbije da Vlada saopšti šta je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) kada je reč o penzionom sistemu.

Na početku rada, zamenik šefa poslaničke grupe NS Miroslav Markićević rekao je da potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, kao direktno nadležan za pitanja penzija, ima obavezu da kaže šta je istina i kakva je sudbina penzionera u narednim mesecima i godinama. Zamenik šefa poslaničke grupe DSS Radojko Obradović zatražio je od premijera Mirka Cvetkovića da kaže šta je tačno dogovoreno sa MMF-om i da li je model po kojem će se penzije od iduće godine uskladivati sa rastom plata u javnom sektoru, a nakon određenog vremena sa troškovima žovota, održiv.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je da je još jula prošle godine postavio pitanje o pogibiji pilota Radeta Ranđelovića i o uzrocima te nesreće, a da još nije dobio odgovor.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojovodine Aleksandra Jerkov postavila je pitanje ministarki za NIP Verici Kalanović koje se odnosi na kriterijume za dodelu sredstava za projekte iz NIP-a. Ona je navela da tom prilikom nije uvaženo mišljenje Vlade Vojvodine o tome koje projekte treba finansirati, navodeći da je od više od 200 predloženih projekata odabrano samo 13.

Pogledajte još