PREPORUKA NEDELJE: Sanja Ćulibrk - serija, film, muzika, knjiga, ustanova

Ova zanosna dama oduvek je, kako kaže, volela televiziju i maštala da jednog dana radi u velikoj TV kući, a karijeru u medijima započela je na KCN televizijskoj stanici u okviru informativne i zabavne redakcije. Veliki je zaljubljenik u muziku i pozorište, nekada je čak i pohađala časove glume i bila član hora, a fotografija predstavlja njenu naročitu ljubav kojoj će, kako se nada, jednog dana moći ozbiljnije da se posveti. U prirodi pronalazi utočište, sigurno mesto gde traga za preko potrebnim mirom, a rokenrol, potpuno neočekivano, njen je omiljeni muzički pravac. Sanja teško podnosi nepravdu, gnuša se gluposti i veruje da pojedinac može promeniti, ako ne svet ono bar svoje okruženje. Danas vam predstavljamo njenih pet preporuka:

Foto: Promo

SERIJA "THE BLACKLIST"

Veliki sam ljubitelj pozorišta, muzike i filma. Kao dete se radujem novim sezonama. Pa tako, preporučujem svima da pogledaju seriju "The Blacklist”. Genijalni glumci Džejms Spader, Megan Bun i ostali su zaista dali drugačiji oblik ovoj seriji u odnosu na ostale. Upravo se emituje četvrta sezona "Crne liste" i sa nestrpljenjem čekam petu sezonu koja počinje da se prikazuje krajem septembra. U pitanju je američka kriminalistička drama.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM "A BEAUTIFUL MIND"

Priznajem da mi je pomalo i nezahvalno da izdvojim samo jedan film. Nešto čemu se često vraćam je film "A beautiful mind". U pitanju je biografska drama o matematičaru i nobelovcu Džonu Nešu, režisera Rona Hauarda. Takođe, izuzetno poštujem rad scenariste i reditelja Miše Radivojevića, pa ću tako izvojiti film "Una" i "Kako su me ukrali Nemci".

www.imdb.com

Foto: Promo

MUZIKA - "AMOVI"/"SAM PAO, SAM SE UBIO"

Ako govorimo o muzici koja se pojavila ovog leta, definitivno izdvajam dva CD-a Đorđa Miljenovića "Amovi" i "Sam pao, sam se ubio". Jako mi se dopada i muzika koju stvara Marko Louis, a radujem se i novom CD-u "Riblje čorbe" i grupe "S.A.R.S".

www.deezer.com

Foto: Promo

KNJIGA "SIVI VUK"

Trenutno čitam knjigu o bekstvu Adolfa Hitlera "Sivi vuk" u izdavaštvu Admiral Books-a. A najradije čitam Mešu Selimovića, Kapora i Andrića. Čovek treba da nađe svoj pravac u svemu. Svi znamo da knjige utiču na čoveka, tako da nije dovoljno da čitate, već je važno i šta čitate.

www.admiral-books.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

USTANOVA - PRIHVATILIŠTE

Umesto predloga za restorane ili pića koja volim da popijem sa društvom, predložiću svima da posete Prihvatilište za decu koje se nalazi u ulici Bulevar oslobođenja 219. Deci koja borave tamo neće biti važno šta ste im doneli, koliko će im biti dragoceno što ste ih se setili. Dolazi hladno vreme, a njima odeće i hrane uvek manjka. Ne zaboravimo na našu decu.

www.prihvatiliste.rs

Autor: Marija Milošević
Foto: Z. K. Munja/Privatna arhiva

Pogledajte još