Najomiljeniji odmor u Grčkoj

BEOGRAD, 14. maja 2007. (Beta) - Najomiljenije letovalište srpskih turista ovog leta biće Grčka i grčka ostrva, gde će prosečan odmor koštati oko 500 evra po osobi, u zavisnosti od vrste prevoza, saznaje agencija Beta.

U turističkoj agenciji "Džoli trevel" i ove godine očekuju da će Grčka biti prva po prodaji aranžmana, mada se kao ovogodišnje destinacije promovišu Turska i Egipat.

Paket aranžman sa četvoročlanu porodicu, na bazi čarter leta, sa 11 noćenja, košta preko ove agencije oko 500 evra po osobi, kazala je agenciji Beta šef poslovnice te agencije Nada Matanović.

Ukupan aranžman za "jedan kvalitetan odmor" za četiri člana porodice na bazi polupansiona ili "all inclusiva" maksimalno preko "Džoli trevela" iznosi 1.700 evra, kazala je Matanović.

U "Argusu" ove godine predviđaju Grčku kao "hit", gde je uzet povećan broj objekata u zakup.

Kako je naveo predstavnik te agencije, osim Grčke, po interesovanju ne zaostaju Turska, Egipat, Tunis i Bugarska, ali su velike razlike u ceni, jer za prve tri destinacije postoji samo avio prevoz.

Cena odmora u hotelu sa, primera radi, pet zvezdica u Egiptu, po osobi će preko "Argusa" takođe biti oko 500 evra, za 10-dnevni polupansion.

U turističkoj agenciji "Matiko" najpopularnija destinacija za leto 2007. je grčko ostrvo Zakintos, koje je već značajno bukirano, a osim toga interesovanje vlada za Tursku, Tunis i Egipat.

Kod te agencije, cena letovanja za četvoročlanu porodicu nešto je niža i iznosi oko 300 evra po osobi, sa avionskim prevozom.

U agenciji "Belvi trevel" najpopularnije je grčko ostrvo Krf, a posle toga Krit.

Zavisno od prevoza, za četvoročlanu porodicu, polupansion u hotelu sa do četiri zvezdice, uz autobuski prevoz, košta do 1.200 evra, a uz avio prevoz aranžman je skuplji za 400 evra.

Pogledajte još