Reditelj o svom filmu Centar za pranje filma

BEOGRAD, 25. februara 2010. (Beta) - Reditelj Srđan Knežević, autor filma "Centar za pranje filmova" rekao je u četvrtak u Sava centru da mu nije bila namera da svojim filmom bilo koga napada, već da ukaže na probleme u srpskoj kinematografiji i pokrene nešto u društvu.

Knežević je rekao da se film bavi dešavanjima u svim oblastima kinematografske industrije u Srbiji u protekloj deceniji, i pokušava da nađe odgovore za neke "veoma čudne postupke nove vlasti, kao što je ukidanje Instituta za film koji je pretvoren u Filmski centar Srbije, a koji je prema mnogima nastao radi pranja novca, ili gašenje Avala filma".

"Zahvalan sam selektoru FEST-a Miroljubu Vučkoviću i direkciji FEST-a koja je odlučila da moj film bude prikazan na ovom festivalu, budući da ovaj film niko nije hteo da prikaže, pa čak ni novinari koji su bili na dve zatvorene projekcije nisu smeli previše da pišu o njemu niti da se bave tom temom", rekao je on na redovnoj konferenciji za novinare FEST-a.

Knežević je dodao da su na prve dve projekcije filma, pored novinara, bili pozvani i tužioci, kako bi pronašli materijal za dalje delovanje, ali da oni nisu bili zainteresovani da se time bave".

Film "Centar za pranje filmova" biće prikazan u Dvorani kulturnog centra Beograd od 16 časova.

Pogledajte još