Spandau Bale: Okupili smo se zbog svirke, ne zbog novca

BEOGRAD, 25. februara 2010. (Beta) - Članovi grupe "Spandau Bale" (Spandau Ballet), obnovljene posle 20 godina, ukazali su u četvrtak u Beogradu da razlog njihovog okupljanja ne treba tražiti u novcu već u želji da ponovo rade "najbolji posao u svojim životima" - da sviraju koncerte.

"Definitivno se nismo okupili zbog novca. Ovo je najbolji posao koji se može raditi. Kakvo je to zadovoljstvo zna samo onaj ko je stao na scenu", rekao je basista Martin Kemp (Kamp) novinarima u Beogradskoj areni, gde će "Spandau Bale" sutra održati koncert - 24 godine posle prethodnog nastupa u glavnom gradu Srbije, a tada i Jugoslavije.

Na pitanje kako Beograd izgleda posle tolikih godina, Martin Kemp je odgovorio: "Pa, nismo ga mnogo videli. Došli smo pravo sa aerodroma", a onda je ocenio da je "i Beograd, izgleda, imao zanimljivih 20 godina" koje su se poklopile sa pauzom u radu "Spandau balea".

Ovaj bend, jedan od pionira "novog romantizma" i jedan od najvažnijih predstavnika novog talasa u 1980-im, raspao se usled tenzija između glavnog kompozitora, gitarista Garija Kempa (Gary) i ostatka benda, a odnose je dodatno pogoršao sudski spor oko udela u autorskim pravima na pesme. Tuženi Geri Kemp je dobio spor, a tužilačka strana nikada nije uložila najavljenu žalbu.

Pogledajte još