Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Pelevića

BEOGRAD, 26. februara 2010. (Beta) - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je u petak da je odbacilo krivičnu prijavu koju je protiv funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Borislava Pelevića podneo tim za odbranu Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom.

Tužilaštvo je utvrdilo da ne postoji osnovana sumnja da je Pelević izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Zvorniku 1992. godine, niti da je odgovoran za zločine Srpske dobrovoljačke garde (SDG) na teritoriji Bijeljine i Hrvatske navedene u krivičnoj prijavi.

"Utvrđeno je da ne postoji osnovana sumnja da je u vreme izvršenja prijavljenih krivičnih dela Borislav Pelević, kao pripadnik SDG, učestvovao u njima i boravio u mestima Aljmas, Sodolovci, Koprivna, Sarvas, Lužac, Ernestinovo, Laslovo i Erdut, u Bijeljini i u Zvorniku", navodi Tužilaštvo za ratne zločine.

U izjavi pripadnicima Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Srbije, Pelević je naveo da nije mogao da učestvuje u eventualnim ratnim zločinima 1991. i 1992. godine, ističući da je pripadnik SDG postao februara 1992. godine, da je od tada, pa do kraja aprila bio na obuci u Erdutu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.