ODLOŽENO SUĐENJE MIROSLAVU ILIĆU: Utvrđivanje očinstva prvo pred američkim sudom

Ovo je za "Novosti" izjavio advokat Vilijam Paspalovski, koji u ime Devina Antonovića, medicinskog radnika iz Amerike, pokušava da utvrdi da je legendarni "slavuj iz Mrčajevaca" biološki otac njegovog klijenta.

Podsećamo, posle nekoliko godina tvrdnji Devinove majke Mirjane Antonović da je Ilić otac njenog sina Devina, i sam momak se upustio u sudski proces dokazivanja očinstva. Prema našem zakonu, on je morao da podnese tužbe protiv svoje majke, Danijela Antonovića koji je upisan kao njegov otac u krštenici i osobe za koju tvrdi da joj je biološki otac, odnosno Miroslava Ilića. Proces je pokrenut pre godinu dana, ali se nije odmaklo dalje od početka. I juče je tužena strana imala prigovor.

- Oni prigovaraju da, konkretno u ovom slučaju, nije nadležan Viši sud u Beogradu, jer su Antonovići američki državljani - tvrdi advokat Paspalovski.

- Dakle, traže da američki sud dokaže da Danijel nije Devinov otac, pa tek onda da se u Srbiji pokrene postupak da li je to Miroslav Ilić.

Tužioci u rukama imaju dokaz iz američke laboratorije koji potvrđuju da, sada bivši Mirjanin suprug, nije otac njenog sina, ali to za tuženu stranu nije dovoljno.

- Nažalost, punomoćnik Miroslava Ilića je nekorektan, jer ako već osporavaju nadležnost suda, trebalo je da ga ospore kad su primili tužbu, pre godinu dana. Ako srpski sud nije nadređen, Devin će morati ponovo da pokrene postupak, ali će prvo u Americi pred sudom utvrditi da Danijel nije otac. U krajnjoj liniji, mi ćemo to dokazati. Pitanje je da li će trajati godinu, dve ili pet, ali ćemo na kraju utvrditi istinu - tvrdi advokat.

Na pitanje šta to menja u životu već ostvarenog tridesetogodišnjeg čoveka, koji je odrastao i sazreo u Americi, daleko od svojih korena, advokat odgovara:

- Iskreno, verovatno ništa. On želi da dokaže ko mu je otac, a pitanje je da li će to nešto promeniti u životu Miroslava Ilića. Cela estrada i svi iz njegove porodice znaju istinu, hoćemo to da dokažemo i pravno, crno na belo - ko je čiji sin. Kada biste videli Devinove slike i Ilićeve iz mladosti, bilo bi vam sve jasno.

Izvor: Novosti
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još