Čas olimpijskog obrazovanja

KOSJERIĆ, 15. maj 2007. (FoNet) - Uoči obeležavanja rođendana osnivača olimpijskog pokreta u Srbiji, generala Svetomira Đukića, u Narodnoj bibiloteci u Kosjeriću sutra će za učenike osnovnih škola u ovom kraju održan čas olimpijskog obrazovanja.

Projekat Komisije za kulturu i olimpijsko obrazovanje Olimpijskog komiteta Srbije, već poznat deci iz Beograda koja su ovog zimskog raspusta učestvovala u Olimpijskoj sobi, imaće svoju jednodnevnu prezentaciju za đake od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola opštine Kosjerić.

Kroz aktivnu igru deca će učiti osnovne olimpijske vrednosti kao što su poštovanje sebe i drugih, fer plej, prijateljstvo… Nekoliko predavača animiraće decu igrama poput pantomime sa preponama, raspevanog stonog tenisa, streljaštva u boji... Deci će biti prikazan film o istorijatu olimpijskog pokreta u Srbiji i saznaće više o međunarodnom olimpijskom pokretu.

Aktivnosti ove sedmice u valjevskom kraju su zapravo uvertira za tradicionalnu Memorijalnu atletsku trku Svetomir Đukić, koja će se održati 23. maja u spomen osnivača olimpijskog pokreta u Srbiji.

Pogledajte još