Đukić-Dejanović razgovarala sa kolegom iz Španije

BEOGRAD, 26. februara 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je posle susreta sa predsednikom donjeg doma španskog parlamenta Hoseom Bonom Martinesom da su teme razgovora bile vrlo široke, od aviosaobraćaja i uspostavljanja letova od Beograda do Bareselone i Madrida do mogućnosti ekonomske saradnje i saradnje na planu odbrane, građevinarstva, nauke, kulture i zdravlja.

"U okviru jačanja nadzorne funkcije parlamenta razgovarali smo i o mogućnostima uticaja poslanika na određene ekonomske tokove koji se mogu i moraju odvijati između Španije i Srbije", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je zahvalila Martinesu na zvaničnom stavu Španije u vezi sa pitanjem celovitosti Srbije i iskrenoj podršci na putu Srbije ka evropskim integracijama.

Predsednik donjeg doma španskog parlamenta, Kongresa, Hose Bono Martines rekao je da je podrška Španije u pristupanju Srbije EU realnost. "Nadam se da će upitnik koji Srbija treba da popuni uskoro da se dogodi i da ćemo vrlo brzo i Španija i Srbija zajedno biti članice EU", rekao je Martines. On je pozdravio demokratske napore srpske vlade i srpskog naroda i želju da zakone usklade sa zakonima i propisima EU.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.