Bivšem vlasniku Putnika biće vraćeno 12,1 miliona evra

BEOGRAD, 15. maja 2007. (Beta) - Bivšem vlasniku agencije "Putnik" Srbi Iliću moraće da se vrati 12,1 miliona dolara, u koje je uračunat i brod "Sirona", rekao je u utorak Ilićev konsultant, Milan Kovačević.

On je agenciji Beta rekao da je takvu odluku krajem prošlog meseca doneo Međunarodni arbitražni sud u Parizu i da je ona obavezujuća.

Osim broda u naturi, Ilić traži da mu "Putnik" i Agencija za privatizaciju, koja je u postupku privatizacije "Putnika" zastupala državu, vrati i 1,7 miliona dolara s kamatom u novcu, da mu se namire troškovi spora i vrati garancija, kao i da mu se isplati 5,2 miliona dolara, koliko je iznosila kupoprodajna cena.

Ilićeva kompanija "Junovorld" (Univorld) kupila je "Putnik" 2003.godine, ali je Agencija za privatizaciju 2005.godine raskunula kupoprodajni ugovor s obrazloženjem da novi vlasnik nije ispunio ugovorene obaveze.

U Agenciji za privatizaciju Beti je potvrđeno da je stigla presuda Međunarodnog arbitražnog suda i da će, nakon što je prouče pravnici, biti objavljeno u kom roku će odluka biti sprovedena.

Novi vlasnici "Putnika", ruska kompanija "Metropol", koja je prošlog meseca za 40 miliona evra kupila 70 odsto akcija te najstarije srpske turističke agencije, u sredu će se izjasniti o odluci međunarodne arbiraže.

Pogledajte još