Teri je lider tima, ali neće biti kapiten

LONDON, 28. februara 2010. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo rekao je da Džon Teri može da pomogne nacionalnom timu da osvoji predstojeće Svetsko prvenstvo, uprkos tome što je fudbaleru Čelsija oduzeo kapitensku traku.

Mediji su objavili da je Teri imao ljubavnu aferu sa bivšom devojkom saigrača iz reprezentacije Vejna Bridža, zbog čega mu je Kapelo oduzeo kapitensku traku.

Bridž je u četvrtak obavestio Kapela da zbog toga ne može da igra za reprezentaciju zajedno sa Terijem. Na jučerašnjoj prvenstvenoj utakmici između Čelsija i Mančester sitija Teri i Bridž se nisu rukovali.

Italijanski trener smatra da Teri može da pomogne timu u Južnoj Africi.

"Kapiten mora da bude primer mladim ljudima, deci i navijačima. Ono što je Teri uradio nije dobro. To sam mu rekao i on je prihvatio moju odluku. Kapitensku traku sam mu oduzeo samo zbog situacije sa Bridžom. Nikada nisam ni razmišljao da ga odstranim iz tima. Mislim da ga igrači i dalje poštuju", rekao je Kapelo.

"Biti lider tima je važnije od kapitenske trake, a Džon Teri je lider. Tražio sam da se ne promeni... On će biti vođa ekipe i bez trake", dodao je on.

Kapelo je rekao da Teri neće biti kapiten sve dok je on selektor.

"Sigurno neće biti kapiten na Svetskom prvenstvu. A posle toga, ako ostanem slektor? Mislim da neće biti kapiten", rekao je on.

Kapelo je poručio Bridžu da ne dozvoli da mu privatni problemi utiču na odluku o nastupu na Svetskom prvenstvu. On se nada da će ubediti Bridža da promeni odluku, pošto ima problema sa sastavom tima, jer je levi bek Ešli Kol povređen.

"Bridž misli da je bolje da ne bude u timu, ali ja mislim da bez problema može da bude u ekipi. Samo jednom sam igrao na Mundijalu (1974. godine) i nije bilo lako. Igrači ne dobijaju često priliku za to. Vejn je igrao 2002. a sada mu se pruža nova prilika", rekao je Kapelo.

Kapiten Engleske na Mundijalu će biti Rio Ferdinand, a pošto je fudbaler Mančester junajteda povređen, na prijateljskoj utakmici protiv Egipta u sredu, traku će nositi Stiven Džerard iz Liverpula.

Pogledajte još