fbpx

Brzo do glatkih nogu i preplanule kože

S porastom temperatura žene se raduju nesputanoj slobodi nogu 

Pod tušem se redovno masirajte mekanom četkom, rukavicom ili frotirskim sunđerom kružnim pokretima od dole na gore u pravcu srca. Time se podstiče prokrvljenost, rasterećuju se vene i aktivira tkivo. Oko 72 odsto Evropljanki najrađe pokazuju noge glatko obrijane. Mogućnosti su, između ostalog, brzo mokro brijanje, epilator ili topli vosak.

Morko ili električno suvo brijanje je brzo i bezbolno, ali mana je što dlačice odmah ponovo rastu i brijanje se mora ponoviti svaki drugi dan. Nakon svakog brijanja na kožu naneti obavezno losion za negu. Efekat krema za depilaciju traje oko dve nedelje. Za depilaciju toplim ili hladnim voskom, dlačice moraju da budu najmanje dužine od pet milimetara, efekat traje oko četiri nedelje. Kod popularne epilacije dlačice se odstranjuju s korenom, a noge ostaju glatke od dve do četiri nedelje.

Nežno preplanule noge deluju vizuelno vitkije, a bronzana boja sakriva vidljive kapilare i pomorandžinu koru. Praktične kreme za samotamnjenje sadrže dihidroksiaceton (DHA), jednu vrstu šećera, koji se vezuje za aminokiseline površinskog sloja kože i boji ih u braon boju. Pre nanošenja kreme za samotamnjenje obavezno uraditi piling nogu da bi ona delovala ujednačeno. Nakon pilinga naneti losion za telo, a nakon 8 do 12 sati i kremu. Za prirodnu preplanulost uzeti kremu koja je samo nešto tamnija od trenutne boje kože. Osobe sa bledom kožom trebalo bi da izaberu proizvode za svetliju kožu. Nakon nanošenja obavezno oprati ruke da dlanovi ne bi ostali žutonarandžasti. Bronzana boja iz tube traje oko tri do četiri dana.

U slučaju da nastanu fleke, prva pomoć je da uradite piling kože ili da na komadić vate nanesete tonik za lice koji sadrži alkohol. Ako ovo ne pomaže, pritisnite pola limuna na greškom ofarbana mesta, a od voćne kiseline će boja izbledeti. 

(Compress)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.