REKLAMA UVREDILA PRVU DAMU AMERIKE: Melanijin ultimatum Hrvatima

- Preduzeće koje je radilo tu marketinšku kampanju nije upoznato sa hrvatskim propisima. Zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca - rekla je hrvatskom RTL-u advokatica Nataša Pirc-Musar, koju je Melanija Tramp angažovala za taj slučaj.

Supruga američkog predsednika Donalda Trampa najavila je tužbu pošto se u Zagrebu pojavila provokativna kampanja za promociju škole engleskog jezika pod sloganom "Samo zamisli koliko daleko možeš dogurati uz malo engleskog" uz fotografiju Melanije Tramp.

Reklamni panoi hrvatske škole jezika na kojima je prikazana prva dama SAD Melanija Tramp uklonjeni su iz glavnog grada Hrvatske posle pretnje njene pravne zastupnice.

Njena slovenačka advokatica Nataša Pirc-Musar je rekla za AP da je zadovoljna činjenicom da je škola prihvatila da je prekršila zakon i da su plakati danas uklonjeni. Ona je dodala da još "analiziraju moguće dalje pravne korake".

RTL navodi da Melanija Tramp ne samo što je zapretila tužbom nego je i zatražila da se bilbordi uklone za 24 časa.

Autori ove kampanje, navodi RTL, do sada se nisu oglašavali povodom najava tužbe.

Melanija Tramp je još ranije poručila stanovnicima rodne Sevnice u Sloveniji da prestanu da zloupotrebljavaju njeno ime u komercijalne svrhe.

Portal Politiko pisao je da će Sevničani morati da se odreknu novootkrivenog načina lake zarade na imenu prve dame SAD, jer je Melanija Tramp, rođena Knavs, angažovala advokatsku kancelariju koja stanovnike njenog rodnog mesta treba da upozori da njeno ime i lice ne mogu da koriste u komercijalne svrhe ako za to nemaju njenu dozvolu.

Otkad je Tramp pobedio na predsedničkim izborima u SAD, Slovenci su Melanijino ime počeli da lepe na sve i svašta – od kolača do meda.

Izvor: RTS/RTL
Foto: Facebook

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.