IZVRŠILAC IMAO POMAGAČE: Dve pevačice umešane u Jelenino ubistvo

Ovu tezu potvrdio je i forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu.

- Tačno je da postoji čovek koji je video Zorana i njegovu ćerku Janu na rampi kod smetlišta u periodu između 14.30 i 15.15. To znači da je osumnjičeni sa ćerkom bio bukvalno za 180 stepeni suprotno od onoga što je rekao do sada - kaže forenzičar Šipka.

- Bio sam na grobu Jelene Krsmanović Marjanović pre nekoliko dana. Prišao sam spomeniku, prekrstio sam se i rekao: „Naći ću ga”. Ja sam forenzičar, ali i čovek koji pokušava da otkrije Jeleninog ubicu. Prijatelj sam sa porodicom Krsmanović i želim da pomognem - ispričao je Šipka.

Istragom su obuhvaćene i dve estradne pevačice koje se dovode u vezu sa Jeleninim ubistvom.

- One nisu osumnjičene, već je sa njima obavljen informativni razgovor. Istraga se i dalje vodi i sklapaju se kockice u vezi sa zločinom koji se dogodio pre 17 meseci u Borči. Jedna se čudno ponašala, što je bacilo sumnju na njih. Obe su poznate i nastupaju i po inostranstvu, ali su u vreme zločina bile u Srbiji - kaže naš izvor.

Kada je Jelenino telo pronađeno, a pronađeno je na nasipu tačno između smetlišta i rampe (na jednom kraju nasipa je rampa, na drugom smetlište), Marjanović je dao izjavu da su on i Jana došli iz pravca rampe na nasip kako bi tražili Jelenu, koja je nestala tokom trčanja. Međutim, kako Šipka kaže, svedok ih je video sa suprotne strane smetlišta, tako da se izjava Zorana Marjanovića i svedoka nikako ne podudara.

Prema njegovim rečima, ubica nije mogao sam da ubije Jelenu i njemu je najmanje još jedna osoba pomagala u zločinu. Inače, sagovornik blizak istrazi navodi da se još utvrđuje ko je pomagao ubici i da li joj je više osoba pomoću različitih predmeta smrskalo glavu, jer je na lobanji imala devet jezivih rupa, različitih veličina i oblika!

Tokom pretresa kuće Zorana Marjanovića, neposredno nakon ubistva njegove supruge Jelene, policija je, između ostalog, zaplenila i njegove farmerke. Jedan od tragova koji je probudio sumnju bilo je blato na farmerkama koje je on nosio. Detaljnom analizom farmerki i blata koje je pronađeno na telu ubijene pevačice ustanovljeno je da je isto, odnosno da se uzorci poklapaju.

Kako je istraga utvrdila, na telu pevačice, odnosno na njenoj garderobi, na više mesta je pronađen Zoranov DNK.

- Istraga još nije završena. Pretpostavljamo da osumnjičeni posle ubistva nije mogao sam da ukloni tragove i baci leš. Utvrđuje se da li je ubica mogao sam da usmrti Jelenu i ko mu je pomagao posle zločina. Predloženo je devet svedoka - kaže sagovornik.

Ne isključuje se mogućnost da je za udarce korišćeno nekoliko različitih čvrstih predmeta.

- Na lobanji je prebrojano ukupno devet kratera! Sve povrede je zadobila dok je bila živa! Od jednog zabadanja, u mozak joj je utisnut deo lobanje. Na tom mestu mozak je bio razoren u vidu kanala dugog oko dva centimetra - navodi sagovornik.

Nova otkrića u istrazi

- Jelena nije ubijena na mestu gde je pronađeno njeno telo, jer tu nije bilo tragova krvi.
- Ubijena je u horizontalnom položaju. Nije bila vezana, niti omamljena.
- Najmanje dve osobe su je prenele do nasipa u Borči u ćebetu, tepihu ili nekoj prostirci koja upija krv.
- Jelenin leš je bio pod vodom više sati, zbog čega psi tragači nisu mogli da ga nanjuše.
- Prsti na njenoj ruci bili su tretirani nekim abrazivnim sredstvom, najverovatnije varikinom.
- Poslednji put viđena je živa 1. aprila 2016. u 17.30.
- Moguće je da je neko drugi s njenog telefona pozvao majku Zoricu 2. aprila u 15.35.
- U pitanju je očigledno planiran zločin.

Jelena Marjanović nađena je mrtva 3. aprila prošle godine. Ona je ubijena verovatno na nekom drugom mestu, a ne na nasipu. Njeno telo umotano je u tepih ili ćebe i bačeno u kanal.

Izvor: Alo!
Foto: Facebook

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.