Za ponedeljak, 1. mart 2010.

BEOGRAD, 1. marta 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno najavljenim poskupljenjima u Srbiji, slučaju Šarić i poplavama u Zaječaru.

ALO - "Skupština troši miliona na školovanje sekretarica!", piše list i navodi da je za obrazovanje skupštinskih činovnika potrošeno 4,2 miliona dinara za dve godine.

BLIC - Povodom slučaja Šarić: "Država na oprezu zbog plaćenih ubica iz Crne Gore". O drami porodice srpskog konzula u Čileu posle zemljotresa u tekstu "Jedva sam spasao sina". O grobu četničkog komandanta u Drugom svetskom ratu Draže Mihailovića pod naslovom "Na Adi počinje iskopavanje Dražinog groba".

VEČERNJE NOVOSTI - O najavljenim poskupljenjima u Srbiji u tekstu "Mart udara cenama", a o problemima sa kojima se suočavaju kupci stanova list piše pod naslovom "Prevaranti na kvadrat".

DANAS - List o najavljenim poskupljenjima u Srbiji piše pod naslovom "Računi veći i do 1.000 dinara". O poplavama u Srbiji "Hitna novčana pomoć poplavljenim područjima". O hapšenju člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića u Velikoj Britaniji "Beograd čeka odgovor Londona".

KURIR - Pod naslovom "Bolje tajkuni nego ministri", list piše o biznis transakcijama nekadašnjih najviših državnih činovinika.

POLITIKA - O Kosovu u tekstu "Više od Ahtisarija, manje od podele". O poplavama u Zaječaru pod naslovom "Timočani u moru nevolja". O prodaji Jata u tekstu "Jat 'prodat' i pre tendera".

PREŠ - O imovini bivšeg premijera Srbije Zorana Živkovića u tekstu "Živković uhvaćen u laži". Šef Interpola u Srbiji Milan Oparnica: "Darka Šarića juri 15 država". O ekonomskoj situaciji u Srbiji Slobodan Vučićević iz Asocijacije menadžera: "Jelašić ne može sam da brani dinar". Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić pita premijera: "Cvetkoviću, što zaboravi na svoje Zaječarce!"

PRIVREDNI PREGLED - "Poskupljenje struje vuče cene nagore", o efektima poskupljenja električne energije. O vrednosti domaće valute "Stabilan kurs traže i uvoznici i izvoznici". U tekstu "Grčka kriza ne utiče na Srbiju", list piše o tome kako stručnjaci procenjuju efekte ekonomskog stanja u Grčkoj.

Pogledajte još