Reprezentacija Srbije počela pripreme

BEOGRAD, 28. februara 2010. (Beta) - Dejvis kup reprezentacija Srbije počela je pripreme za naredni meč Svetske grupe sa SAD, koji će se igrati u Beogradu od 5. do 7. marta.

Selektor Bogdan Obradović za meč sa SAD pozvao je Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića.

Troicki je istakao da su svi igrači "u sjajnoj formi" i da su to pokazali na upravo završenom turniru u Dubaiju, gde je trijumfovao Novak Đoković.

"Novak je osvojio turnir u Dubaiju i odbranio titulu od prošle godine. Nije igrao sjajno, ali pokazao je da je veliki igrač. I pored toga što je imao problema od prvog kola, igrao je veliki broj dugih mečeva, sve je uspeo da prevaziđe i izašao je na kraju kao pobednik. To je velika vrlina", rekao je Troicki.

On je dodao da je Tipsarević takođe igrao dobro i da je izgubio od finaliste turnira Mihaela Južnog.

"Nisam imao sreće sa žrebom u Dubaiju, imao sam svoje šanse. Novak je bio bolji u trećem setu. Zimonjić je najbolji dubl igrač sveta i to sve govori. Spremno dočekujemo Amerikance", rekao je Troicki.

Savetnik Dejvis kup selekcije Srbije Nikola Pilić najavio je da će se Đoković sutra priključiti ekipi koja se danas okupila u "Areni".

Sa ekipom je i Dušan Vemić, koji nije na spisku selektora Bogdanovića.

"Meč sa Amerikancima je puno teži nego što većina ljudi misli. Nadam se da će momci odigrati dobar meč. Potreban je taj pobednički naboj koji je jedan od veoma važnih faktora u Dejvis kupu i daj Bože da dobijemo tri poena", rekao je Pilić.

Selektor Dejvis kup reprezentacije SAD Patrik Mekinro najavio je dolazak sledećih igrača: Džona Isnera (21. na ATP listi u singlu) i Sema Kverija (22), kao i braće Brajan - Boba i Majka, koji čine drugi dubl sveta.

Pogledajte još