MOĆNA I NEŽNA FRANCUSKA DRAMA: "Vrati život živima" u Domu omladine Beograda od 23. septembra

Sve započinje u cik zore s tri mlada surfera na divljem moru. Nekoliko sati kasnije, na putu prema kući, dogodi se nesreća. Simon je sad prikopčan na aparate koji ga održavaju živim u bolnici u Le Havreu, a njegovo postojanje tek je nešto više od iluzije. U međuvremenu, u Parizu, jedna žena čeka transplantaciju organa koji će joj udahnuti novi život.

Zasnovan na noveli Majlis de Kerengal "Iscelite žive" ovo je kao i roman, film napetosti i iščekivanja u kome srce nije samo organ, već i središte osećanja i simbol ljubavi. U filmu igraju vodeći vrhunski francuski glumci Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner i Anne Dorva. Ovo sjajno francusko ostvarenje je još jedno u nizu izuzetnih nezavisnih evropskih filmova koje donosi 2i Film distribucija.

Vrati život živima je pokretna meditacija o gubitku, nadi i beskonačnim nitima koje nas povezuju.

Iskren u emocijama i višestruko nominovan na najprestižnijim svetskim filmskim festivalima, film "Vrati život živima" pronalazi optimizam u seriji ispreplitanih tragičnih priča. Ne propustite francusku iskrenu, srceparajuću i fantastičnu priču posle koje ćete se osećati dobro.
Dom Omladine Beograda od 23. do 26.9.

Pogledajte trailer:

Autor: Anđelka Janković

Pogledajte još