Srpski fudbaleri zadovoljni zbog ponovnog okupljanja

BEOGRAD, 1. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri reprezentacije Srbije ocenili su da će predstojeći duel sa Alžirom biti odlična prilika da se srpska ekipa ponovo okupi, ali da to ne znači da je rezultat nebitan.

"Ovo je lep momenat da se družimo posle reprezentativne pauze, a pred početak priprema za Svetsko prvenstvo, da odigramo jednu ozbiljnu utakmicu", kazao je novinarima na okupljanju fudbalera u Kovilovu napadač Ajaksa Marko Pantelić.

"Dobro će nam doći prilika da počnemo da se uigravamo za Mundijal. Ovakve utakmice nam zbog toga i znače mnogo, a naravno da idemo na pobedu i da očekujem da dokažemo kvalitet", dodao je vezista moskovskog CSKA Miloš Krasić.

Levi bek Aleksandar Kolarov već je o predstojećem duelu razgovarao sa saigračem iz rimskog Lacija i reprezentativcom Alžira Muradom Megnijem.

"On neće igrati zbog povrede, ali mi je rekao da su Alžirci ludi za fudbalom, posebno pošto su se posle dugo vremena (posle 1986. godine) plasirali na Svetsko prvenstvo", rekao je Kolarov, a do sličnih saznanja stigao je i Boško Janković, ali u razgovoru sa marokanskim članom Đenove Husinom Karjom.

"To je regionalni derbi tamo. Potvrdio mi je da nas očekuje pun stadion od 70.000 ljudi, euforična atmosfera. Rekao mi je da su zapaljeni za fudbal, mnogo bučni. Zato i ne treba da ovaj meč shvatimo kao prijateljski, već kao takmičarski. Da u velikom stilu krenemo ka Mundijalu", naveo je Janković, koji danas puni 26 godina.

"Poželeo sam da me zaobiđu povrede zbog kojih nisam igrao prethodnih šest meseci. Zdravlje nam je svima i najbitnije. Mnogo mi je značio ovaj poziv selektora sada. Mundijal je veliki motiv. Sada samo želim da što više igram, kako bih se što pe vratio u ritam", dodao je.

Reči hvale za selekciu Alžira imao je i štoper Čelsija Branislav Ivanović.

"Dobra su ekipa, posebno kao kolektiv. Mnogo su opasni kada igraju kao domaćini. Ali zato ovo i jeste pravi izazov. Zato i treba da nastavimo tamo gde smo stali prošle godine", rekao je Ivanović pred duel u sredu.

Pogledajte još