“Nedelja knjige” u susret konferenciji Book Talk 2017 - Čitaocima u javnom prevozu knjiga na poklon!

I ove godine, u sredu i četvrtak, 27. i 28. septembra, Novosađani će imati priliku da dobiju knjigu na poklon, ukoliko ih naši volonteri zateknu u javnom prevozu i na stajalištu kako čitaju. Knjige su ove godine poklonile izdavačke kuće „Laguna“, „Clio“ i „Vulkan“. Akcija će biti sprovedena u poslepodnevnim časovima na linijama 4 i 7 i stajalištima u centru grada.

Prethodne dve godine, nekoliko stotina Novosađana dobilo je na poklon knjigu, a javni prevoz je izgledao kao pokretne čitaonice.

Regionalna književna konferencija „Book Talk 2017“ ove godine se održava u petak, 29. septembra, u dva prostora – Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog.

Tokom 14 panela, preko 60 pisaca, izdavača, novinara, kritičara i drugih, razgovaraće o problemima izdavaštva danas, Deklaraciji o zajedničkom jeziku, književnoj kritici i novinarstvu u digitalnom dobu, kao i kreativnom pisanju u eri novih medija, pripremama Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, jugoslovenskom književnom nasleđu, putopisnoj, skandinavskoj, erotskoj književnosti, domaćoj fantastici i drugim temama.

Među učesnicima su: Ljiljana Habjanović Đurović, Aleksandar Gatalica, Muharem Bazdulj, Ivan Ivanji, Vladimir Pištalo, Marina Krleža, Ante Tomić, Borka Pavićević, Tijana Palkovljević, Radovan Jokić, Zvonko Maković, Svetlana Slapšak, Manjo Vukotić, Dejan Papić i mnogi drugi.

Svi zainteresovani mogu da kupe kotizacije putem Gigstix mreže - info na ovom linku ili putem zvaničnog sajta www.color.rs/booktalk2017

Konferenciju organizuju Color Media Communications, HBO Color Media Events, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a prijatelj konferencije je Erste banka.

Pogledajte još