Podignuta optužnica protiv Miladina Kovačevića

BEOGRAD, 2. marta 2010. (Beta) - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miladina Kovačevića koji se tereti za nanošenje teških povreda američkom državljaninu Brajanu Stajnhaueru maja 2008. godine, izjavio je u utorak portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Zorić je agenciji Beta rekao da se Kovačević tereti da je 4. maja 2008. godine u američkoj saveznoj državi Njujork naneo teške povrede opasne po život Stajnhaueru.

"Optužnica dalje tereti Kovačevića da je izvrsio krivično delo falsifikovanje isprave jer je 9. juna 2006. godine u Beogradu na aeorodromu 'Nikola Tesla' neistinitu javnu ispravu - putni list, upotrebio kao pravu i pokazao na uvid pripadnicima pogranične policije MUP-a Srbije prilikom pasoške kontrole", naveo je Zorić.

On je rekao da je optuznica podignuta i protiv bivšeg konzula i vicekonzula Srbije u Njujorku Igora Miloševića i Slobodana Nenadića zbog zloupotrebe službenog položaja, a Kovačevića za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja.

Pogledajte još