STIGAO ODGOVOR: Da li prečesta masturbacija utiče na kvalitet seksa?

Portal "Pop Sugar" objavio je razgovor sa direktorkom programa ženske seksualne medicine na Univerzitetu "Stanford" Leom Milheiser. Ona tvrdi da česta upotreba seksualnih pomagala neće ostaviti posledice.

- To pitanje mi je najdraže, jer ne, neće vam naštetiti. Naprotiv, seksualne igračke samo poboljšavaju seksualne funkcije. Naravno, ako je koristite satima na dnevnoj bazi, moguće je da vam vagina postane manje osetljiva, a i to je samo privremeno. Većina žena to ne čini pa nema razloga za brigu - rekla je Milheiser.

Ona kaže da su seksualne igračke odlične za istraživanje intimnosti, bilo da ih koristite sa partnerom ili same, a naročito su korisne onim ženama kojima je potrebno malo više stimulacije da postignu orgazam.

- Igračke su jako potrebne i korisne ženama koje imaju poteškoća u postizanju orgazma, posebno nakon menopauze. Mlađe žene često brine da li će postati zavisne. To ne znači da neće postići orgazam bez njih, ali je moguće da će više uživati u seksu u kom koriste igračku. I to je u redu - dodaje.

- Najbolje je da povremeno koristite igračku, a povremeno ne, a najvažnije je da radite ono čime ste najzadovoljniji - savet je ove doktorke.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još