KAKO SU TO ONE RADILE: Bizarni načini ulepšavanja holivudskih diva

Međutim, u zlatno doba Holivuda, poznate ličnosti nisu bile pod tolikim pritiskom da u svakom trenutku izgledaju savršeno, pa nije ni bilo potrebe za estetskim operacijama.

Rita Hejvort

Ako se vratimo malo u prošlost, setićemo se da su crte vlasišta bile vladajući trend. Njemu se priklonila Rita Hejvort koja je rešila da oboji svoju kosu u crveno, da bi se rešila niske linije rasta kose, koje su inače specifične za latino populaciju.

Kako bi preoblikovala liniju rasta, Rita je godinu dana redovno odlazila na elektrolizu, koja je uključivala "šokiranje" folikula dlake metalnom sondom, kako bi se uzrokovao trajni gubitak kose.

Merlin Monro

Najveća holivudska zvezda takođe je eksperimentisala sa elektrolizom, trajnim uklanjanjem dlačica, koju je uradila kako bi uklonila deo kose sa vrha čela i tako promenila oblik lica.

Postoje sumnje da je Merilin Monro radila i rinoplastiku, to nije tako vidljivo, ali rendgenski snimak njene lobanje pokazao je da je neka hirurška intervencija rađena na hrskavici njenog nosa.

Marlen Ditrih

Zaštitni znak Marlen Ditrih bile su oštre jagodice, za koje se pričalo da "mogu da seku staklo", kao i da nisu takve od rođenja. Ona je navodno uklonila kutnjake kako bi istakla šupljine svojih obraza.

Osim toga, Ditrihova je bila pristalica Krojdon Fejslift-a, koristeći kako hirurške flastere u boji kože, tako i strateški uvijenu kosu koja je imala za cilj da povuče kožu lica, pre svega čela, na gore.

Izvor: B92
Foto: YouTube/PrintScreen

Pogledajte još