Srbija jeste Evropa

BEOGRAD, 2. marta 2010. (Beta) - Predsednik Odbora Poslaničkog doma italijanskog parlamenta za inostrane poslove Stefano Stefani izjavio je u utorak u Beogradu da Italija podržava i priželjkuje što skoriji ulazak Srbije u Evropsku uniju.

"Važno je da se razume da Srbija mora da uđe u EU, a to je želja i Italije i ostalih zemalja EU", rekao je Stefani posle sastanka s predstavnicima odbora Skupštine Srbije za inostrane poslove i evropske integracije, koje su predvodili predsednici odbora Dragoljub Mićunović i Laslo Varga.

Italijanski zvaničnik kazao je i da je njegov lični stav, stav Odbora koji predvodi, a "kako se nada i stav cele Italije da Srbija jeste Evropa". "Današnji sastanak pomogao mi je da bolje razumem situaciju, koju kao najveći problem karakteriše Kosovo, ali i situacija u susednoj BiH, gde Srbija ima velike interese ali i veliku odgovornost, koje joj je nametnula međunarodna zajednica", rekao je Stefani.

Dragoljub Mićunović precizirao je da sa italijanskom delegacijom razgovarao o stepenu pripremljenosti Srbije za integraciju u EU, saradnji sa Italijom, stanju u regionu, kao i o istorijskim temama. Italijanska delegacija prethodno se sastala i s predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović.

Pogledajte još