NEĆE VAM SE DOPASTI: 13 malo poznatih, ali šokantnih činjenica o kafi

Biljka kafe takođe koristi kofein da ubije okolne biljke, tako da biljka kafe može da dobije više sunčeve svetlosti i više poraste. Kofein je pesticid koji izaziva genetski prestanak rasta u živim ćelijama sa kojima dolaze u kontakt.

Slike magnetne rezonance napravljene pre i posle 1 šolje kafe su pokazale smanjenje protoka krvi do mozga za 45%. Kada je smanjenje protoka krvi tačno izmereno, to je zapravo bilo 52% manje protoka krvi do mozga, nakon samo jedne male šoljice kafe.

Studije slika mozga hroničnih konzumenata kafe pokazuju da istu degradaciju njihovih mozgova kao kod hroničnih alkoholičara, pušača cigareta, obolelih od Parkinsonove bolesti i korisnika marihuane.

Kafa može da izazove rad creva jer je to jedan način na koji telo pokušava da eliminiše otrov iz sistema. Nagli nagon za "pražnjenjem" nakon pijenja kafe je jedan od odbrambenih mehanizama organizma na otrov.

Kafa povećava energiju putem ljudskog odbrambenog metaboličkog odgovora, jer se telo boji otrova na bazi kofeina. Kafa ne daje energiju, ona je uklanja iz organizma.

Energija koju čovek oseća kada pije kafu je prekoračenje u koje ide organizam, jer je kofein otrov a svi otrovi aktiviraju oslobađanje energije u telu.

Kafa uklanja energiju iz sistema, ostavljajući osobu sve iscrpljenijom kako dan prolazi, i tako uspostavljajući najopasniju zavisnost od energije u svetu… kofeinsku zavisnost od energije.

Kada se odbrambena reakcija aktivira u telu, aktiviraju se niži IQ centri mozga, kao i hormonski sistemi u kontroli agresije, nasilja, iracionalnog i nelogičnog donošenja odluka, ljubomore, besa, ljutnje, straha i paranoje.

Kafa stvara donji kraj mentalnog funkcionisanja sa svakim negativnim emocionalnim odgovorom koje telo može generisati.

Kada se izmeri, 1 kafa aktivira odbrambenu reakciju tokom 3 uzastopne sedmice, iako se više kofeina ne konzumira nakon te 1 šoljice kafe. Jedna šolja kafe truje telo 3 uzastopne sedmice.

Kada se konzumira kafa (kofein), limbički deo mozga je hiperaktivan i viši centri uma za učenje su inhibirani. Limbički deo mozga se bavi samo seksom, reprodukcijom, zaštitom teritorije, nabavkom hrane i ličnom sigurnošću.

Limbički deo mozga je najprimitivniji i najnerazvijeniji deo kompleksa uma.

Kada želite da nadmudrite ili izdominirate nad nekom osobom, najbolje je da aktivirate njihov limbički deo mozga, jer ih to dovodi u mentalno stanje koje je ravno detetu.

Pilula za kontracepciju sprečava čišćenje od unešenog kofeina. Ovaj efekat se dramatično povećava upotrebom alkohola ili lekova protiv bolova, tako izazivajući mnogo slučajeva trovanja kofeinom, koji se tretiraju kao druge stvari kada ta osoba dospe u bolnicu.

Dokazano je da kafa uzrokuje uvećanje prostate, visoku anksioznost, nesanicu, depresiju, urođene defekte, sindrome bola, neprirodne obrasce disanja, oštećenje mozga, hiperaktivnost, poremećaje u učenju (usled oštećenja mozga), poremećaje u ponašanju, zamor, određenje vrste karcinoma, Kronovu bolest, sindrom iritabilnih creva (IBS), kolitis, sindrom karpalnog kanala, čireve, nizak nivo gvožđa, bolesti srca, glavobolje, PMS, povećanu učestalost povrede mišića i tetiva, bolove u zglobovima, srčani udar, moždani udar, TIA (mini šlog)... i to je kratka lista.

Kafa uzrokuje povećanje masti i celulita aktiviranjim odbrambene reakcije (što čini svaki otrov ili pretnja).

Kada je telo ugroženo, ono koristi masnoću kao svoj primarni izvor goriva, pre šećera ili proteina.

Kafa (kofein) blokira apsorpciju gvožđa, izazivajući ogromnu većinu anemije danas.

Kompletna pretnja od kofeina uključuje kofeinske čajeve, čokolade, energetske napitke na bazi kofeina, i preko 2.000 lekova na recept koji namerno sadrže kofein.

U istraživanju koje je vodio autor najopširnije knjige o kafi koja je ikada napisana, pregledano je gotovo svako naučno istraživačko delo o kafi i njegov zaključak je bio da nema apsolutno nikakvih naučnih dokaza o tome da kafa pruža ikakve zdravstvene koristi ljudskom telu, na bilo kom nivou.

On otvoreno govori da je svaka pozitivna promocija konzumiranja kafe notorna laž, nanoseći veliku štetu našem čitavom društvu.

10 najpopularnijih oružja za oštećenje mozga upotrebljene protiv robovske klase (prema redosledu korišćenja) su:

1) vakcine
2) kafa i kofeinski proizvodi
3) alkohol
4) medicinski lekovi
5) šećer
6) fluorid
7) cigarete
8) obrađena brza hrana i genetsko modifikovana hrana
9) EMF zračenje od bežičnih uređaja i
10) kemtrejls

Izvor: Kurir.rs/Webtribune.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još