Ričard na toboganu

Predstava u režiji Žanka Tomića rađena na osnovu istorijske drame "Ričard III" Viljema Šekspira, "Ričard na toboganu" biće premijerno izvedena u četvrtak, 4. marta u 20 časova u Malom pozorištu "Duško Radović".

Pozorišna predstava "Ričard na toboganu" namenjena je mladoj publici i izvodiće se na Večernjoj sceni "Radović". Dramaturg Maša Stokić slobodno je adaptirala originalan Šekspirov komad premestivši ga u savremeni Beograd, gde se, kroz dečiju igru prelama uvek prisutan uticaj okoline.

Ovaj projekat ne predstavlja kritiku nikog posebno i istovremeno svega što nas okružuje, a ružno je, besmisleno je, destruktivno je, devijantno je, lažno je, malograđansko je ...
Adaptacija istorijske drame "Ričarda III" igra se u bazenu sa peskom i jednim toboganom.

Originalni komad "Ričard III" hronika je brutalnih zločina u mahnitoj borbi za vlast, pri čemu adaptacija postavljena na Večernjoj sceni "Radović" težište bavljenja ovim komadom izmešta iz samog teksta i prebacuje se na problem percepcije ovog komada u pozorišnoj ili čitalačkoj publici. Takođe, jedno od glavih pitanja koja se ispituju postavkom ovog komada jeste koliko motiva iz Ričarda su imamentni ljudskom rodu, koliko ima instinktivnog i biološkog, pa samim tim i poznatog detetu, odnosno mladom čoveku?

Divajzing po konceptu & Drama editor originala: Maša Stokić
Kostimograf: Jelena Perišić
Prevod originala: Živojin Simić i Sima Pandurović

Predpremijera sreda 3. mart u 20.00, premijera četvrtak, 4. mart u 20.00, prva repriza nedelja, 14. mart u 20.00

Pogledajte još