PREPORUKA NEDELJE: Nemanja Majdov - film, serija, noćni klub, knjiga, restoran

Ovaj neustrašivi borac rođen je u Istočnom Sarajevu gde i danas živi, u porodici u kojoj su ljubav prema sportu i talenat za džudo nasledna kategorija. Sa čvrstom verom u sebe Nemanja se hrabro suočio sa čak sedam protivnika, te zahvaljujući nesvakidašnjoj snazi i naklona vrednom fokusu našoj zemlji doneo, prvi put u istoriji ovog sporta, najlepše zladno odličje. Sa čitaocima našeg portala šampion sveta danas deli svojih pet preporuka.

Foto: Promo

FILM "THE CHAMP"

Pošto trenutno u bioskopima nije neka ponuda, ja bih predložio dva filma. "The Champ" (1979), stariji film, ali teško ga je naći i većina današnje generacije ga sigurno nije gledala. Odlična priča o ocu bokserskog šampiona i njegovom sinu. Tako da probajte da ga nađete, isplatiće se. Drugi izbor je "Warrior" (2011), film koji je proslavio Toma Hardija, priča o dva brata MMA borca sa različitim motivima za osvajanje istog turnira koji bi im rešio životna pitanja, i na kraju pomirio dva brata i njihovog oca (trenera). Kao klinac pogledao sam ga 11 puta, obično pre mojih borbi, možda jer sam ga malo drugačije shvatio - brat mi je isto odličan džudista, šampion, a otac trener.

www.imdb.com

Foto: Promo

SERIJA "SPARTACUS"

Moja preporuka je "Spartacus". Odlična serija od četiri sezone, posebno za ljude koji vole takav žanr. Lično tu sam seriju gledao pre četiri godine, u jednom rezultatski kriznom periodu, i tako je ušla u moj život da sam čak uveo i neke rituale iz nje.

www.imdb.com

Foto: Promo

NOĆNI KLUB "SPARTA"

Klub "Sparta" u Istočnom Sarajevu trenutno je moj omiljeni i najbolji klub u gradu. Vode ga moji drugari. Atmosfera je uvek odlična uz super društvo. Tako da, koga nanese put u Sarajevo, pravac u "Spartu" na odličan provod, čak ćete unutra videti i moju veliku sliku, tamo gde je centralni sto.

www.facebook.com/clubsparta2017/

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KNJIGA "PSALTIR"

Ja ću vam preporučiti malo drugačiji izbor budući da čitam crkvene knjige, jer me one ispunjavaju i daju mi energiju i nadu za većom tj. nadljudskom "snagom". Tu je "Psaltir", koji stalno treba da čitamo, zatim "Sa ovim pobeđuj", odlična i veoma poučna knjiga, izdavač je Pravoslavna crkvena opština Linc, i "Nevidljiva borba" Nikodima Agiorita, nju tek čitam, a obe sam kupio na Svetoj Gori, u Manastiru Hilandar. U tim knjigama srećemo odgovore na pitanja koja svakodnevno postavljamo, odgovore na svakodnevne situacije - kako treba da reagujemo, razmišljamo i zašto je to tako.

www.mikroknjiga.rs

Foto: Promo

RESTORAN "VOULEZ VOUS"

Restoran "Voulez Vous" u Beogradu, jedan je od lepših i najpopularnijih mesta. Uvek kad sam u Beogradu izdvojim vreme da posetim moje prijatelje koji vode i mog "tebru". Vrhunska hrana, prijatna atmosfera, gostoprimstvo "level max", cene pristojne, stvarno ko ode ne pokaje se!

www.voulez-vous.rs

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još