Slike, crteži, video...

Tri umetnika mlađe generacije, ali dobro poznata likovnoj publici - Dragan Đordjević, Aleksandar Jestrović Jamesdin i Nikola Marković, izlažu neke od svojih novijih radova koji pokrivaju različite medije – slika, crtež, video, interaktivna instalacija/video-igra
 
Izložba je koncipirana za specifičan prostor "Magacina", a radovi su odabrani na osnovu mogućnosti prostora, još uvek neprikazani javnosti i kao elementi koherentne celine koja predstavlja tri različite umetničke ličnosti. 

Bili smo skoro slučajno na ovoj izložbi (medijski nedovoljno propraćenoj, a i sami umetnici ušli su u projekat bez velikih pretenzija i ambicija). Da se nekad pokaže da je tako i najbolje pokazalo se i ove srede, 16. maja 2007. u 19.30, po kišovitom vremenu, u prisustvu nevelikog broja gostiju, ali uz pivo i opuštenu atmosferu projekta koji je savršeno odgovarao prostoru.

Publika je odlično reagovala, u ne maloj galeriji, izdeljenoj u više prostora, savršeno za prezentaciju izložbe na kojoj su radovi izvedeni u više različitih medija. Možda će više od teksta atmosferu na izložbi dočarati fotke, ne baš kvalitetne, ali po meni interesantne.

Zvaničnog otvaranja nije bilo, a izložbu možete videti do srede, 23. maja 2007. Da li će na zatvaranju biti piva ne znamo, ali znamo da izložbu vredi videti bar još jednom. 

Ako se sretnemo, ja sam onaj kog nema na fotkama, ali će me biti i na izložbama ovih umetnika, ali i na izložbama u ovoj galeriji. 

Dragan Kljajić

Pogledajte još