Završena rasprava o obrazovanju

BEOGRAD, 3. marta 2010. (Beta) - Skupština Srbije završila je u sredu uveče raspravu o predlozima zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i učeničkom i studentskom standardu, a rad će nastaviti sutra razmatranjem zakona o divljači i lovstvu.

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenili su da osnivanje fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka znači uvećanje administracije i manje novca za mlade, dok vladajuća koalicija smatra da će nova zakonska rešenja omogućiti uključivanje marginalizovanih grupa u sistem obrazovanja.

U načelnoj raspravi o predloženim zakonima o predškolskom vaspitanju i o učeničkom i studentskom standardu, poslanici Nove Srbije, Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke izrazili su bojazan da će se fond za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka pretvoriti u administrativni fond i skup aparat i da će predstavljati puko uvećavanje administracije.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović pozvao je poslanike da podrže predloge zakona o predškolskom vaspitanju i o učeničkom i studentskom standardu, ocenivši da se tom regulativom obezbeđuje veća ravnopravnost dece, učenika i studenata. Skupštuna nastavlja rad u četvrtak u 10 sati.

Pogledajte još