Pobede Engleske, Španije, Argentine i Bosne

BEOGRAD, 3. marta 2010. (Beta) - Fudbalske reprezentacije Engleske, Španije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Argentine ostvarile su pobede u prijateljskim utakmicama.

Engleska je nastavila sa dobrim rezultatima na međunarodnoj sceni pobedivši osvajača Kupa Afričkih nacija Egipat sa 3:1. Poveli su "faraoni" golom Muhameda Zidana, a izabranici Fabija Kapela preokrenuli su golovima Pitera Krauča, koji se dva puta upisao u strelce, i Šona Rajta Filipsa.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Sarajevu pobedila Ganu sa 2:1. Fudbaleri Milovana Rajevca poveli su preko Salija Muntarija, ali je Bosna preokrenula golovima Vedada Ibiševića i Miralema Pjanića.

Gana će zajedno sa selekcijama Srbije, Australije i Nemačke igrati u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Reprezentacija Argentine pobedila je na gostovanju Nemačku sa 1:0, a jedini gol postigao je Gonzalo Iguain u 45. minutu.

Aktuelni prvak Evrope selekcija Španije pobedila je na gostovanju Francusku sa 2:0 i tako ostvarila devetu uzastopnu pobedu na međunarodnim utakmicama. To je bila prva pobeda Španije u Francuskoj posle 42 godine, a golove za "crvenu furiju" postigli su David Vilja i Serhio Ramos.

Makedonija je na svom terenu pobedila Crnu Goru sa 2:1 golovima llce Naumoskog i Gorana Pandeva, a jedini gol za goste postigao je Marko Baša.

U duelu ekipa koje neće ovog leta igrati na Svetskom prvenstvu, Mađarske i Rusije, u Đeru, domaći su poveli u 39. minutu preko Vilmoša Vancaka, a izjednačio je Roman Pavljučenko u 59. minutu.

To je bila poslednja utakmica Gusa Hidinka na klupi Rusije, pošto će u avgustu preuzeti selekciju Turske.

U ostalim utakmica Holandija je pobedila SAD sa 2:1, Urugvaj je pobedio Švajcarsku sa 3:1, dok je Hrvatska golom Nike Kranjčara pobedila Belgiju sa 1:0.

Turska je bila bolja od Hondurasa sa 2:0, Albanija je pobedila Severnu Irsku sa 1:0, dok je Slovenija savladala Katar sa 4:1.

Aktuelni svetski šampion Italije odigrala je bez golova sa Kamerunom, a pobednika nije bilo ni u duelu Južne Afrike i Namibije (1:1).

Pogledajte još