MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Bojan Marović - Buljarica

Budući da je reč o umetničkoj duši koja večito traga za inspiracijom i nadahnućem, destinacija koja je na njega ostavila najviše traga očekivano je vezana za pučinu, primorsku klimu i sve prirodne lepote crnogorskog priobalja.

- Volim da provodim vreme u Buljaricama, znam da će mnogi reći da postoje lepša i bolja mesta, i iskreno verujem u to, ali ovde sam nekako najsrećniji. Sreća je svuda - porodica, prijatelji, vrhunska riba, čisto more... i ono najvažnije - uspomene, koje pišeš svakodnevno...

PREVOZ - preporuka načina prevoza, avio-kompanije, cene...

Avionom do Tivta, vozom do Bara, ili čak autobusom, a zatim možete prevozom do samog mesta. Veoma je lako i dostupno, i ono što je vrlo važno imate svu privatnost sveta.

SMEŠTAJ - kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

Svi smeštaji su vam privatnog karaktera, i cene se kreću do 50 eura za apartmane. Uz to imaćete bogatu trpezu domaće hrane, autohtonog vina, kozijeg sira u maslinovom ulju, maslina, pršute, raznih vrsta riba koje se love i odmah spremaju, jer je tradicija upravo najvažnija. Ko jednom dođe uvek se vraća... U blizini je i kamp, tako da klinci mogu da budu uključeni u same akcije i žurke.

HRANA - koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

Volim da probam različita jela, a tamo sam naučio da spremam hobotnicu, kao i ribu na razne načine. Što se tiče lokalnih specijaliteta interesantne su recimo pohovane sase, ali i sva riba koja se sprema na tradicionalne načine. Morate probati pohovane sase uz blitvu i lepo vino... Mislim da ćete shvatiti zašto se uvek vraćam tamo.

PIĆE - u kojim napicima ste najviše uživali?

Volim vino. Vino je nešto što me uvek inspiriše na more, posebno sorte vranac, krtosija...

AKTIVNOSTI - kako ste najradije provodili slobodno vreme?

Mir i tišina. Tišina mora je čudo, smiruje i koliko god da ste napeti sve prestaje. Meditacija je čudo, ali i razgovor sa dragim ljudima je nešto što se ne može opisati.

NEXT TRIP - gde planirate sledeće da otputujete?

Mnogo putujem, takva mi je priroda posla. Želim da odem u Jerusalim, to sam zacrtao sebi...

DREAM TRIP - koje mesto bi voleli da posetite tokom života?

Malo čudno jer jedno sa drugim nemaju veze - Jamajka i Jerusalim. Jamajka zbog muzike i načina stvaranja iste, Bob Marlija kog jako volim kao i senzibiliteta ljudi, a Jerusalim - to je nešto što duhovno možemo otkriti u sebi, novi stepen mira...

Autor: Marija Milošević
Foto: Hello!/Privatna arhiva

Pogledajte još