IZBEGNITE 7 GREŠAKA: Kako pravilno počupati obrve?

Iako većina devojaka ima potrebu da nešto malo koriguje, ostrani nekoliko dlačica koje su "višak", budite pažljivi u rukovanju pincetom.

1. Nepravilan luk

Mnoge dame greše gde prelamaju obrvu. Da biste pogodili optimalno mesto, poslužite se ovim trikom: zamislite liniju koja kreće od korena nosa i prolazi kroz zenicu i dalje ka obrvi. Gde bi ta linija presekla obrvu, tu obrva bi trebalo da se prelama.

2. Prekratke obrve

Obrva bi trebalo da počinje na mestu gde zamišljena linija povučena pravo od korena nosa na gore preseca obrvu.

3. Čupate od kraja prema unutrašnjosti

Mnoge žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz koren nosa. Kozmetičari savetuju da krenete od sredine, gde obično ima najviše dlačica. Od sredine krećite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova će taktika osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

4. Koristite ogledalo koje uveličava

Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti ni vaše prijateljice. Korištenje ogledala koje uveličava možda će vam olakšati potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva te vas zbuniti koliko zapravo dlačica bi trebalo iščupati. Obrve radije čupajte na prirodnom izvoru svetlosti – npr. prozoru ili balkonu uz pomoć običnog ogledala.

5. Čupate više od jedne dlake odjednom

Čupanje obrva nije aktivnost koju bi trebalo da radite u žurbi. Ako vreme želite nadoknaditi povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želeli i tako napraviti ‘rupicu’ u savršenom luku.

6. Čupate obrve jednom nedeljno

Ako zaboravljate na čupanje obrva, velike su šanse da se suočavate sa “šumom” izraslih dlaka i da teško održavate savršeni luk koji vam je preporučila kozmetičarka.

7. Ne koristite nikakve proizvode za obrve

Lepota obrva zavisi od nege. Ako “iscrtavate” obrve olovkom samo kada preterate sa čupanjem da bi sakrili “rupu”, pravite grešku prilikom ulepšavanja. Olovkom za obrve gradi se njena struktura, puder se nanosi zbog boje, a gel da učvrsti dlačice i osigura savršen luk.

Pripazite i da boja proizvoda odgovara boji vaše kose – samo crnke podnose crnu olovku na obrvama. Ako ste brineta s različitim bojama pramenova, koristite njenu najsvetliju nijansu za uređivanje lukova.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.