R-Patz u ekranizaciji romana "Voda za slonove"

Izabrane zvezde za ekranizaciju hit-romana "Voda za slonove"!

Posle raznih glasina o tome ko će igrati glavne uloge u filmu "Voda za slonove" (Water for Elephants), koji se snima po bestseler romanu Sare Gruen, pre neki dan je stigla informacija da će glavnog junaka tumačiti Robert Petison, širom sveta omiljeni Edvard Kalen iz sage "Sumrak". Njegovu ljubav za sva vremena, Marlenu, igraće Riz Viderspun, a opasnog dresera životinja Kristofer Valc, koji je za ulogu u Tarantinovom filmu "Prokletnici" upravo osvojio nagradu "Zlatni globus" i nominaciju za "Oskara". 

Pre nego što je Kristofer Valc potvrdio učešće u projektu šuškalo se da će se umesto njega pojaviti Šon Pen, čije učešće je i dalje neizvesno.

Prava za ekranizaciju ovog romana, koji je mesecima bio na top-listama najprodavanijih knjiga, bila su predmet velike borbe distributerskih kuća "Warner Bros.", "Universal", "Paramount" i "Fox". U tom nadmetanju pobedio je studio "Fox 2000". Odmah je izabran reditelj Frensis Lorens, poznat po spotovima koje je radio za najveće zvezde poput Britni Spirs, Aerosmit, Dženifer Lopez., ali i po filmu "Ja sam legenda".

"Voda za slonove" koju je kod nas objavila izdavačka kuća "Mono i Manjana", prati cirkus Braće Benzini: najspektakulraniji šou na svetu u vreme Velike depresije kad velike životne nedaće primoravaju ljude da iskažu ono najgore, ali i najlepše što nose u sebi. Džejkob je dospeo tu jer je iznenada ostao bez sreće, ostavši siroče, bez ičega, ne znajući kuda da pođe. Marlena, prelepa, mlada zvezda tačke sa konjima, ostala je u cirkusu jer se udala za pogrešnog čoveka. A Rozi, slonica, je tu kao velika siva nada za nove spasonosne cirkuske tačke. Dok se bore za koricu hleba i goli opstanak članovi ove specifične zajednice kao i čitava Amerika krše zakone koji su do tada vladali i uspostavljaju nova surovija pravila, zakon jačega. Neke vrednosti ipak ostaju večne, i ljubav koja vezuje Džejkoba, Marlenu i Rozi izvešće ih kao pobednike u borbi protiv svih onih koji ne biraju sredstva da bi ostvarili sopstvenu korist.

Film se očekuje u bioskopima do kraja godine.

Pogledajte još