OFARBALI STE SE U PLAVO? Pet pravila se nove plavuše moraju pridržavati

Često je reč o prelazu iz tamnijih nijansi u plavu boju. Zato donosimo pet važnih pravila za negu kose kojih bi sve plavuše trebalo da se pridržavaju, a pogotovo one koje su to tek postale...

1. Ređe perite kosu

Zbog samog bojenja kose vlasište može biti suvo, a onda često šamponiranje samo pogoršava situaciju jer uklanja prirodna ulja. Kako bi kosa vratila prirodnu vlažnost treba je ređe šamponirati i prati. Takođe, zbog čestog pranja kose boja će brže izbledeti.

2. Pažljivo birajte šampon za kosu

Ljubičasti šampon i regenerator biće vam od ogromne pomoći kada je u pitanju održavanje plave boje. Takođe, birajte one proizvode koji u sebi ne sadrže sulfat i alkohol, jer oni mogu dodatno isušiti kosu.

3. Redovno koristite maske za kosu

Maske su idealne za što bolji i što brži oporavak kose. Jednom nedeljno koristite maske za kosu, i to one za temeljnu i duboku regeneraciju kose.

4. Budite strpljivi s bojenjem kose

Prelaz iz tamnosmeđe u plavu boju nije baš jednostavan. Reč je o procesu koji često zahteva nekoliko odlazaka frizeru kako bi se kosa što manje oštetila. Ako ste prava brineta, onda prvo započnite s plavim pramenovima pa se dogovorite s vašim frizerom o sledećim koracima.

5. Koristite proizvode za zaštitu kose

Osim boje, lomljenje i pucanje vlasi isto tako uzrokuje i toplina. Tačnije, visoke temperature prilikom sušenja i oblikovanja kose. Zato je upotreba proizvoda za zaštitu kose od topline izuzetno bitna. Takođe, smanjite temperaturu na spravama za oblikovanje kose.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još