Priznala da je za 5.000 evra postala pravnik

SMEDEREVO, 4. marta 2010. (Beta) – Na suđenju u Smederevu bivša zapovednica obezbeđenja u ženskom zatvoru u Zabeli Radmila Jovanović-Canić priznala je da je za 5.000 evra kupila ispite koji su joj nedostajali do diplome pravnika na kragujevačkom Pravnom fakultetu.

Optužena Radmila-Jovanović Canić kupujući ispite na Pravnom fakultetu u Kragujevcu napredovala je od administrativca sa srednjom spremom, preko nadzornika obezbeđenja u ženskom delu zatvora Zabela, do zapovednika tog obezbeđenja. Za mesto zapovednika zatvorskog obezbeđenja neophodna je visoka stručna sprema.

Optužena Radmila Jovanović-Canić s beneficiranim stažom penzionisala se u maju 2009. s kupljenim ispitima i visokom školskom spremom, a u istrazi i na saslušanju u četvrtak pred tročlanim sudijskim većem priznala da je dala 5.000 evra za ispite za koje "nije imala vremena" da uči niti je na njih izlazila.

Bivši policajac u penziji Radmila Jovanović-Canić (55) prema optužnici kupila je prelazne ocene iz šest predmeta. Na pitanje predsednika veća šta je završila od škole Jovanović Canić je odgovorila - Pravni fakultet u Kragujevcu. Penzija oko 72.000 dinara.

Pogledajte još