Gartner otvorio kancelariju u Srbiji

BEOGRAD, 19. maja 2007. (Beta) - Američka kompanija za primenu informaciono-komunakacionih tehnologija "Gartner" otvorila je kancelariju u Srbiji i planira da 10 do 20 najvećih srpskih kompanija postanu njeni klijenti u naredne tri godine.

Predstavnici kompanije su na konferenciji za novinare u Beogradu kazali da u Srbiji posluju već tri godine i da su Rajfajzen banka i Telekom Srbije već postali njihovi klijenti.

"Gartner" je vodeća analitička firma u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, specijalizovana za analizu, procenu, tumačenje i savetovanje o najznačajnijim razvojnim smernicama i promenama u informatičkoj i telekomunikacionoj industriji.

Kako je rečeno, "Gartner" posluje tako što klijentima omogućava pretplatu na izveštaje i istraživanja te kompanije, na osnovu kojih oni odlučuju o investiranju u tehnologiju.

"Gartner" postoji od 1979. godine, njegova vrednost dostigla je prošle godine jednu milijardu dolara, a savetuje oko 10.000 najvećih firmi, banaka, osiguravajućih društava i vladinih agencija.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.